NESKONČNI MOTIVI

V nadaljevanju veličastnega dialoga, ki sta ga leta 2012 začela Louis Vuitton in Yayoi Kusama, je izjemna japonska umetnica, zvesta svojemu podpisu, ki skozi vsa leta v svoje motive nanaša ad infinitum in popolnoma zajame prostor, na novo interpretirala tri ikonične dišave Louis Vuitton. Kolekcija je bila predstavljena v dveh delih z različnimi tematskimi usmeritvami, ki odražajo motive in težnje Yayoi Kusama, zajemajoč embalažo, stekleničke in potovalne kovčke treh dišav Louis Vuitton glavnega parfumerja Jacquesa Cavallierja Belletruda: Attrape-Rêves, Spell On You in L’ Immensité. V okviru sodelovanja bo razkrit tudi izbor edinstvenih, izjemnih kreacij, posvečenih dišavam.

Prvi del kolekcije

Da bi pod soj žarometov veličastno postavili sodelovanje in prijateljstvo med izjemno umetnico in tako zgodovinsko bogato Hišo, je glavno temo kolekcije navdihnil kovček Louis Vuitton. Tega je Yayoi ročno poslikala že leta 2012. Kot smo s strani umetnice že navajeni, tudi ikonične dišave krasijo igrivo in živahno naslikane pike z edinstvenim otipljivim zaključkom in popopolnim barvnim ujemanjem. Zelene, rumene, rdeče, modre in bele pike so nanesene na izvedenko Attrape-Rêves in njegovo platneno potovalno torbico Monogram, medtem ko je moška dišava L’Immensité okrašena z gradacijo črne, srebrne, sive in bele. Poleg tega umetnica ponuja ponovno rojstvo izvirnemu monogramu Flaconnier, na način, da ga dopolni z drobnimi pikami. Dragocen in barvit kovček, ki vabi dišave Louis Vuitton x Yayoi Kusama na dolgo potovanje. A to ni vse, naslikane pike se spremenijo v še en prepoznavni motiv, neskončne pike. Ta ponavljajoči se vzorec pik je sčasoma postal njen podpis in je uporabljen v rdeči in beli barvi na obsesivni dišavi Spell On You. Prenovljen je bil tudi originalni potovalni kovček s potiskanimi pikami po usnjeni površini.

Drugi del kolekcije

Druga obsedenost Kusame pa se skriva v njenih cvetlicah; enigmatični in pomembni temi, ki jo je v svojem življenju veliko uporabljala in jih predstavljala v številnih izvedbah, bodisi v obliki slike, serigrafije, kipa, instalacije…  Na dišavi Spell On You očarljive rože poudarjajo sestavine čutnega vonja in v kolekcijo vnesejo ustvarjen ženski pridi, saj je nežen potisk nanesen na usnjeno potovalno torbico in na stekleničko Ultimate Flacon, izjemno povečno različico stekleničke Spell On You, ki jo je ustvaril oblikovalec Marc Newson iz stekla Baccarat, položenega na podlago iz naravnega usnja. Poleg tega so Yayoi in oblikovalci Louis Vuitton skupaj izbrali podobo iz umetničinih najnovejših slik, da bi ustvarili ekskluziven vzorec: Faces (Obrazi). Na steklenički Attrape-Rêves so v dih jemajoči barvni kombinaciji tako upodobljeni šaljivi obrazi in smeški, pozabili pa nismo niti na zadnji del kolekcije, imenovan Pumpkins (Buče). Kusamina ljubezen do buč sega v zgodnje otroštvo, ko jih je začela risati v osnovni šoli zaradi njihove šaljive oblike in občutka topline. Buče so z grafično igrivostjo nanesene na moško dišavo L’Immensité v različnih svetlih barvah, ta veseli motiv se pojavlja tudi na Boîte Chapeau Flaconnier, izjemni in nežni platneni škatli Monogram, ki na skrivaj hrani celotno zbirko Drop 1 in Drop 2. Po navdihu zaščitnega “plašča” “sac chauffeu”, ki je bil ustvarjen leta 1910 za zaščito avtomobilskega kolesa pred dežjem in prahom, je bil eden prvih modelov Boîte Chapeau oblikovan leta 1924, ko je ta postal simbol elegance in razlikovanja. Začel je igrati pomembnejšo vlogo ob boku elegantne prtljage, saj je bil Louis Vuitton edina znamka, ki je ponujala to vrsto prefinjenega in brezčasnega potovalnega spremljevalca.

Attrape-Rêves, šopek potonik se elegantno zmeša s surovim kakavom v prahu, kanček pačulija v srcu pa poživijo sveže in peneče note ličija.

Spell On You, čutna napetost zahvaljujoč dragoceni iris pallidi, pomešani s prefinjeno vrtnico, kot ljubezenski napoj za čute.

L’Immensité, koncentrat svežine, ki združuje prasketanje ingverja, ekstrahiranega z ogljikovim dioksidom, z grenkobo grenivke.