BOSTE TUDI VI PREŽIVELI PRVOMAJSKE PRAZNIKE NA LOŠINJU Z NAJBOLJŠIMI SLOVENSKIMI CHEFI NA GURMANSKI IZKUŠNJI OKUSI SLOVENIJO?

Gurmansko doživetje Okusi Slovenijo bo tudi letos na otoku Mali Lošinj, in sicer od 1. do 4. maja v čarobnem zalivu Čikat, natančneje v Boutique Hotelu Alhambra in Hotelu Bellevue. Dogodek bo združil tri priznane slovenske chefe in kulinarične zvezde hotelskih restavracij v zalivu Čikat ter obiskovalcem omogočil edinstveno wine&dine izkušnjo. Okusi Slovenijo je edinstven dogodek, ki združuje vrhunska imena iz sveta gastronomije z namenom približati pristno slovensko kulinariko zainteresiranim obiskovalcem.

Štiridnevni program, poln pestre kulinarične ponudbe in vrhunskih vin, se prične v sredo, 1. maja, z zabavo dobrodošlice in posebno večerjo s štirimi hodi v restavraciji Bava, ki jo bo pripravila znana slovenska restavracija Galerija Okusov. Očarljiva restavracija bo iz najkakovostnejših lokalnih surovin ustvarila jedi, navdihnjene s tradicijo in okoljem, vinska karta pa sestavljena iz odličnih vin družinske kleti Edija Simčiča. 2. maja bo znani chef Tomaž Kavčič iz Gostilne Pri Lojzetu obiskovalce navdušil z večerjo s petimi hodi v restavraciji Matsunoki hotela Bellevue. Tomaž Kavčič je prvi in ​​dolgoletni predsednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe in dobitnik evropske nagrade JRE za inovativnost leta 2017/2018. JRE je vodilno strokovno združenje mladih in nadarjenih kuharjev z namenom ohranjanja umetniške ravni kulinarične tradicije ter promocije in izmenjave znanja o njej.

Prav v svojih jedeh Kavčič poudarja bogato tradicijo Vipavske doline, večerjo v restavraciji Matsunoki pa bodo dopolnila vina Marjan Simčič Domaine z dolgoletno tradicijo. V petek, 3. maja, bodo obiskovalci lahko uživali v večerji s petimi hodi v restavraciji Alfred Keller z Michelinovo zvezdico v butičnem hotelu Alhambra. Lokalna kulinarična tradicija in krepka družinska hrana Gostilne Rajh iz Murske Sobote se bosta zlila z veščinami Michaela Gollenza, chefa restavracije Alfred Keller, v edinstveno gastronomsko doživetje. Priznana slovenska družinska klet Movia bo vsako jed dopolnila s skrbno izbrano vinsko karto. Zadnji dan, 4. maja, bodo v restavraciji Bava ustvarjali chefi Gostilne Rajh in Galerije Okusov skupaj s tremi slovenskimi kletmi, ki bodo zaokrožile to kulinarično avanturo. Letošnji maj obiščite Hotel Bellevue in Boutique Hotel Alhambra, okusite čare Slovenije in uživajte v čudoviti pokrajini zaliva Čikat. Hotel Bellevue se nahaja v čarobnem zalivu Čikat na Lošinju. Znan je po japonski restavraciji Matsunoki, ki se ponaša s kombinacijo tradicionalne japonske kuhinje in svežih sredozemskih sestavin iz lokalne ekološke pridelave. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra je bil na Dnevih hrvaškega turizma razglašen za najboljši luksuzni hotel, v sklopu hotela pa je tudi restavracija Alfred Keller, ki je za svojo prepoznavno kuhinjo prejela Michelinovo zvezdico.