MANIFEST CARTIER LIBRE

Cartier Libre premika ustvarjalne meje in sproža nepričakovana srečanja. Vsako leto nova kolekcija, ki jo popolnoma svobodno oblikujejo ustvarjalni studiji črpa iz nepoznanega vira navdiha in razkriva kose, ki presenečajo in so izdelani v omejenih edicijah. Cartier Libre postavlja pod vprašaj obliko in oblikovanje ter v nenehnem prizadevanju za inovacije izziva strokovno znanje in izkušnje. Ta ustvarjalna raziskovanja so del dolgoletne Cartier tradicije svežega navdiha kolekcij iz nenasitne in močne radovednosti. Stvaritve čistih oblik, ki presegajo meje in se igrajo z novimi perspektivami linij, volumnov, kontrastov in gibčnosti. Urarstvo, nakit, dodatki, vsa področja izražanja hiše Cartier so naelektrena, ponovno raziskana in postavljena pod vprašaj. To je ustvarjalna, kulturna mešanica za kolekcije, ki lahko svobodno izražajo svoj slog in duh.

Kolekcija Polimorf

Polimorf, nova izdaja iz kolekcije Cartier Libre je zbirka ur in nakita, ki ima skupno značilnost, sposobnost preoblikovanja. Po navdihu narave in načina, kako je vse v nenehnem gibanju, Cartier ustvarja kose, ki so prilagodljivi in so poklon ustvarjalnosti, ki pozdravlja nepričakovano. To je slogovna vaja, ki se opira na izvor hišne strasti do presenečenja, oživljanja mirujočega in oživljanja tudi najbolj prefinjenih stvaritev.

Način, kako rahlo zabrisati meje, da bi spominjali na naravo in njen nenehni razvoj, pri čemer se trajektorija sonca spremeni v zapestnico, nihanje pestiča dragocenega cveta pa v prstan, ki pleše na roki. Poleg tega so edinstveni kompleti, ki se spremenijo v trenutku. Kajti Cartier nikoli ni to, kar pričakuješ, da bo. Njegova vizija popelje daleč stran, na kraj, kjer se panter pojavi v trenutku, kjer je prefinjenost norma, kjer je mogoče najti nakit brez primere. To je podpis hiše, ki je nenehno v gibanju. Vse kar je ostalo od panterjeve divjine so njegovi štirje kremplji, ki jih je Cartier oživil v subtilno reprezentativni različici v obliki dragocene grafične broške. Eleganten in drzen kos z edinstvenim dizajnom s štirimi velikimi luninimi kamni in snežnimi diamanti ter po meri brušenim oniksom. Broška se pripne na rever in ob pritisku razkrije miniaturno številčnico, posuto s snežnimi diamanti. Frekvenca modulacije, ki diamant spremeni v še bolj ekstravagantno skulpturo, spektakularen prsta, ki združuje lepoto svojega bleščečega dizajna z igro preobrazbe. Ta kupola, ki je v celoti tlakovana z diamanti, nameščenimi na nevidnih steblih, ob pritisku spremeni velikost. Organska, živa stvaritev, ki z najmanjšim gibom izžareva svetlobo. Za Cartier nakit obstaja le v odnosu do telesa, gibljiv in lahek se zlije s kožo in postane del igrivega in vedno osupljivega videza. Ta prstan je razkošen po svoji velikosti, presenetljiv po užitku in udobju, ki ga ponuja, in je v skladu s tradicijo hiše ter slavi ljubezen Jeanne Toussaint do nakita z velikodušnimi proporci. Šivan z zlato nitjo. Cartier z velikim veseljem praznuje tudi metamorfozo. Da bi to dokazal, si je izposodil uporabo zlata iz umetnosti kintsugi. To postane nit, ki sledi tej preobrazbi. Hiša združuje ta ustvarjalni preobrat z radikalno uporabo po meri izrezanega oniksa. Ta toga oblika zapestnice je že od leta 1930 del hišnega repertoarja. Ta temen, svetleč dragulj je katalizator kontrastov in elegance. Iz te skupne značilnosti sta se rodili dve zapestnici. Ena je okrašena z vložki iz lapisa lazulija, črnih opalov in safirjev. Njen rob krasi linija safirjev, smaragdov in umerjenih diamantov. Druga je sestavljena iz ugilita, rubinov, ametistov in črnih opalov z rdečimi poudarki, rdeča barva je še bolj poudarjena z rubini, ki se izmenjujejo ob njenem robu, poleg ametistov in diamantov. Kakovost lapidarnega dela odraža nadarjenost draguljarjev.

Na prvi pogled ga ni mogoče videti, je pa ključ teh fascinantnih stvaritev. Videti ne pomeni verjeti! Ta očarljiva zapestnica ima dvojno osebnost, podnevi je trak iz zlata, ki se poigrava s polnostjo in nasprotnim prostorom. Ponoči se z nenadnim preobratom spremeni v eksplozijo svetlobe kot pršič diamantov. Preoblikuje se in razkrije še eno presenetljivo plat. Prestopi meje prvotnega videza in odkrije nekaj novega. Cartier se še posebej zanima za modularno oblikovanje zaradi čarobnosti njegovih domiselno členjenih struktur, ki neskončno premikajo meje lepote. Prav ta vizija se je razvila v zapestnico s sijočo in popolnoma odprto strukturo. Vse je v podrobnostih. Vedno v gibanju, a ji nikoli ne zmanjka sloga ali duha. Zakaj ne bi iz karabinčka naredili dodatka, ki kaže čas? Da, karabinček, vendar funkcionalen v vseh pogledih in barvito posut s snežnimi diamanti. Na sredini vrteča se komponenta prikazuje številčnico, posuto z diamanti, obrobljeno s smaragdi in safirji, posejanimi po kanalih. Na oznaki za 12. uro je rubin. Na obeh straneh se kroglice lapis lazurja, oniksa, črnega spinela, turkiza in krizopraza v neskončnih barvnih kombinacijah vrtijo druga okoli druge. Karabin se odpre s pritiskom na kabošon safirja, ki skriva gumb, ki aktivira z diamanti obložen trak, obrobljen s kvadratom kanaliziranih rubinov v obliki buff-top. Ta funkcionalen, a povsem ekstravaganten dragulj prikazuje številne strokovne izkušnje, brušenje in nastavke, diamante v obliki kanala, diamante v obliki snega ali briljantov, safirje in smaragde v obliki zobcev. Glejte in bodite videni. Cartierjeva drznost se meri z iznajdljivostjo njegovih novih ustvarjalnih zamisli. Oblikovalci so na podlagi palete, ki simbolizira hišo, korale, smaragdi, oniksi in diamanti, ustvarili ta kos nakita, ki se lahko spremeni bodisi v uhane ali tiaro. Kamni ustvarjajo zelo prefinjeno kompozicijo z majhnimi pridihi geometrijskih motivov, ki poživijo dizajn. Ta najdragocenejši in edinstven dodatek združuje odličnost izdelave nakita s čutnostjo in užitkom preobrazbe.

Od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Zapestnica opisuje različne faze gibanja in sledi poti sončnega vzhoda in njegovih svetlobnih odtenkov skozi spektakularno arhitekturo in izvirno obliko. Barvni izbruh izhaja iz navdušenja Jeanne Toussaint nad naravnimi materiali in dragulji, ki se tradicionalno ne uporabljajo pri izdelavi nakita in so izbrani zaradi svoje kromatične lepote. Zapestnica oživlja čarobnost gibanja z igro barv dragih kamnov, rožnatega talcedona, oranžnega luninega kamna, citrina palmeira, oranžnega citrina Madeira, intenzivnega ognjenega opala, spessartitnega granata, rožnatega safirja in rumenega safirja ter oranžnega rutiliranega kremena, ki žari kot sonce. Vsak polmesec je posut z diamanti in drobnimi kamni, ki so med zlatimi zobci, ki držijo osrednji dragulj. Korak navzgor. Poleg ogrlice in ure Cartier Libre ponuja tudi nakit za na ramo. To je poseben dodatek, ki se pojavlja v zapisih hiše, ki segajo v 20 stoletje. Načelo je preprosto, dolga, draguljem podobna vrvica, ki se nosi čez ramo s priponko za uro na sprednji strani. Zlata številčnica z dvema rimskima številčnicama ob 12. in 6. uri je skrita za modro emajliranim pokrovom. Odlomki so vstavljeni v kvadrat iz smaragdov in safirjev. Na hrbtni strani je safirna pentlja, okronana s smaragdi in turkizno kroglico. Pri teh mojstrsko izdelanih okraskih tehnika in prefinjeno oblikovanje ustvarjata radikalno kompozicijo, od nitk do rezanja draguljev, od razmerij do učinkov materialov, od svobode gibanja vsakega dela do tekočnosti kosa kot celote. Nebeško srečanje. Črna in bela. Emblematična Cartierjeva kombinacija, ki je del hišnega slogovnega besednjaka že od leta 1910. Grafični kontrast tega prstana znatno poveča učinek te izvrstne imitacije sončnega mrka. Štirje vrtljivi diski iz belega zlata, oniksa in diamantov razčlenijo gibanje faz tega pojava, prstan je mogoče razviti na roki do polne širine ali zložiti navznoter in ustvariti eno samo središčno točko. To je prikaz strokovnega znanja zlatarjev in dokaz občudovanja oblikovalcev Design Studia do lepote narave. Ta prstan odlikuje inovativna in neskončno interaktivna zasnova. Čas kot dodatek. Prepoznavanje lepote, kjer koli se nahaja, do najmanjšega detajla. V the dveh broškah ne manjka podrobnosti, z obilico barvnih kamnov, raznovrstnimi postavitvami in barvnimi shemami art dekoja. Ti spiralni uri sta hkrati intrigantni in ekstravagantni, lahko ju nosite na reverju suknjiča ali na rokavu, sploh ni pomembno, dokler opravljata to, za kar sta narejeni, da z majhnimi številčnicami določata čas. To so drzni, elegantni predmeti, ki ne razkrivajo značilnih kod hiše Cartier, kombinacije barv, ročno brušen kostanj, rubin in krizopraza, s prefinjeno natančnostjo laka, kontrastom diamantov pavé, bogastvom kamnov, vključno s smaragdom, rubinom, krizoprazo, koralami, oniksom, črnim in rožnatim spinelom, turkizom in spessartitnim granatom.