BALLY VEDNO IN POVSOD

Kaj je tista dodana vrednost, ki jo iščete ob nakupu novih oblačil, obutve ali pa celo dodatkov? Vsak na nakupovanje namreč gleda drugače in svoje prioritete postavlja drugam. Za nekatere so to materiali, za druge izdelava, tehnike, spet za tretje statusni simbol, ki ga prinaša nošenje določenih kosov. Bally združuje vse našteto. Ob snovanju težko pričakovane kolekcije jesen–zima 2022 so se pri luksuzni švicarski hiši v tej luči odločili za novo interpretacijo brezčasnega dizajna, prežeto z vrhunskim strokovnim znanjem. Zakaj? V želji po razvoju moderne garderobe.

Pravijo, da je v središču tega novega, modernega sveta roka, dobesedno in v prenesenem pomenu. Roka, ki je upodobljena skozi umetnost dediščine in naravne materiale. Roka, katere subtilni usnjeni izdelki se odlično dopolnjujejo s pletenimi dodatki, čutna obutev pa prinaša edinstven slog, ki zapeljuje. Ob konstantnem spominu na švicarski izvor blagovne znamke so reference na arhitekturo in grafično oblikovanje artikulirane s strukturiranimi torbicami, ki spominjajo na starodavno japonsko umetnost origamija, in ukrivljenimi petami. Ballyjeve korenine v gorah so dodatno počaščene z organsko barvno paleto, vključno s kostjo, fosilom, plimovanjem in polnočjo.

A mojstrstvo se tu ne konča, saj se v kolekciji preko poigravanja s kromatično eleganco okolja prvič pojavlja nova alpska kamuflaža, ki razkriva prikriti dialog med oblikami narave. Kolekcija A / W 2022 ustvarja občutek intimnosti in enosti ne glede na okolico, odraža osebni pristop do pripadnosti, prehod v svet, kjer sta počutje in udobje primarno bistvo vsakogar. Nekakšen smisel življenja.