RUONING YIN JE POSTALA DRUGA KITAJSKA ZMAGOVALKA NA TURNEJI LPGA!

Ruoning Yin je v nedeljo postala druga kitajska zmagovalka v zgodovini LPGA Tour, saj je na turnirju DIO Implant LA Open ugnala Georgio Hall. Dvajsetletna Yin je z razburljivim rezultatom 1-pod 70 za en udarec premagala Angležinjo Hallovo, ki je imela na 18. jamici s poskusom “birdija” priložnost, da bi izsilila playoff, a je žogico poslala preveč v desno. Nedavno upokojena Shanshan Feng je sicer druga kitajska zmagovalka, ki pa je na turneji LPGA Tour zmagala kar desetkrat.

“To veliko pomeni ne samo zame, ampak tudi za Kitajsko,” je dejala Yin. “Shanshan je vedno moj vzor in mislim, da je dosegla 10 zmag na turneji. Ja, to je šele moja prva. Vsekakor je ona oseba, po kateri se zgledujem.”

Yin je na igrišču Palos Verdes Golf Club teden končala z rezultatom 15-pod 269, pri čemer je v zadnjem krogu svojega 20. nastopa na turneji dosegla šest “birdijev” in pet “bugijev”. Na kar devetih jamicah ni dosegla para, saj je na 2. jamici dosegla birdie, nato tri zaporedne “bugije”, pa štiri zaporedne “birdije” in “bugija” na 10. jamici. Po tem, ko je na 13. jamici izgubila udarec, je na 14. dosegla “birdie” in se na zadnjih štirih jamicah sprijaznila s pari.

“Danes sem se zelo borila,” je dejala Yin. “Na prvi devetki igri sem dosegla tri zaporedne “bugije”. Zelo sem vesela, da sem se borila in se vrnila nazaj v igro.”

Hallova je dan zaključila s 67, pri čemer je v krogu brez “bugija” dosegla štiri “birdije”. Tudi teden prej je bila v Arizoni druga, v play-offu pa je izgubila proti Celine Boutier.

“Resnično sem bila vesela, da sem bila konec tedna v tem položaju, še posebej z včerajšnjimi 9-pod,” je dejala Hallova. “Spet sem zelo ponosna nase. Resnično me žalosti, da se nisem uvrstila vsaj v še en playoff. Toda zadnji dan sem v težkih razmerah odigrala krog brez “bugija”, tako da se lahko brez skrbi odpravim naprej.”

Patty Tavatanakit iz Tajske in Hyo Joo Kim iz Južne Koreje sta bili tretji z rezultatom 12-pod, pri čemer je Tavatanakit zadnji dan odigrala s 65, Kim pa s 71. Nelly Korda (67) in Carlota Ciganda (66) sta končali pri 11-pod.