IZJEMNO VZDUŠJE NA PRAZNIKU GOLFA

Rekorden krog za zgodovinsko zmago: Finec Kalle Samooja je na sedmi izvedbi turnirja Porsche European Open slavil svojo prvo zmago na svetovni turneji DP World Tour. S tem se je končal niz angleških zmag na igrišču Porsche Nord, ki je trajal od leta 2017.

34-letni Samooja svojim tekmecem ni dal nobene možnosti, saj je na golf igriščih Green Eagle zabeležil najboljši krog v zgodovini turnirja. Na drugem mestu je končal Nizozemec Wil Besseling, z dvema udarcema več. A zanimivo je, da se je zgodilo šele tretjič v dolgi zgodovini DP World Tour, da je profesionalec zmagal na turnirju z le enim krogom pod parom.

“Za nas je bila sedma izdaja Porsche European Open zelo čustven turnir,” pravi Detlev von Platen, član izvršnega odbora, odgovoren za prodajo in trženje pri Porsche AG. “Poleg odličnega, vrhunskega golfa in razburljivega dogodka smo bili letos še posebej veseli velike množice na prizorišču. Ustvarili so čudovito vzdušje.

Victor Perez je poskrbel za enega od vrhuncev turnirja, ko je v soboto v tretjem krogu zadel jamico z enim udarcem, a ker Francoz tega ni storil z teeja, je to pomenilo, da mu nagrada hole-in-one ni pripadala. Porsche Taycan Turbo S Sport Turismo je namreč na 17. jamici čakal na uspešnega igralca, a tudi letos brez uspeha. Niti profesionalci niti obiskovalci dogodka, ki so se prek Public Hole-in-On kvalificirali na tekmovanje, niso uspeli z enim samim udarcem s 155 metrov.

Posebej oblikovan Taycan 4S Sport Turismo, ki je deloval kot Leader’s Car, je po prvih treh krogih narisal ogromne nasmehe na obrazih vodilnih – tako kot tudi na obrazu ambasadorja znamke Porsche Marka Webberja. Skupaj z oblikovalcem Flemmingom Pinckom se je nekdanji svetovni prvak v vzdržljivosti z enkratnim Porschejem odpeljal na prizorišče turnirja in bil ob prihodu vidno navdušen: “Vozil sem veliko avtomobilov Porsche, toda ta je res tisti, ki se ga bom še dolgo spomnil.”

Za konec je potrebno povedati, da je kljub poškodbi ambasador znamke Porsche Paul Casey odpotoval v Hamburg iz Scottsdalea v Arizoni. “Počutim se, kot da sem del družine Porsche in blagovna znamka mi je zelo pomembna. Pomembno je tudi podpreti ta turnir kot ambasador blagovne znamke in kot prvak leta 2019. Lepo je vpijati odlično vzdušje tukaj,” je dejal Casey.