CELINE BOUTIER JE POSTALA NAJUSPEŠNEJŠA FRANCOZINJA

Celine Boutier iz Francije je z “birdijem” na prvi jamici v nedeljski končnici premagala Georgio Hall iz Anglije in osvojila LPGA Drive on Championship.

Boutierjeva je sicer končnico izsilila z izjemnim hitrim “birdijem” na par-5, 18. ter končala pri 4-pod 68, s čimer se je izenačila s Hallovo (65) pri 20-pod 268 na prvem polnem tekmovanju LPGA v sezoni. Ob ponovnem igranju 18. jamice v končnici nobena golfistka ni našla zelenice z drugim udarcem. Boutierjeva, ki je udarjala s skoraj istega mesta kot v rednem delu, torej desno od zelenice, je žogico spravila na približno 120 centimetrov, medtem ko je Hallova poslala svoj drugi udarec v oviro ob zelenici, s čimer je žogica zletela čez jamico in “birdie” je ostal le želja. To je postavilo temelje za Boutierjev zmagovalni “birdie putt”.

Boutierjeva je imela sicer mešane občutke glede obračuna v končnici proti Hallovi, nekdanji soigralki na turnirju Solheim Cup.

“Iskreno se tega nisem veselila,” je dejala. “To je grenko-sladek občutek, ker si seveda želiš zmagati, hkrati pa res mislim, da je izjemna igralka. Je tudi moja res dobra prijateljica, zato se mi zdi, da ni vedno lahko, ampak sem vseeno malce tekmovalna, zato ves čas čutim, da si želim zmagati. A kljub temu to ni najboljši občutek.”

Z zmago je 29-letna Boutierjeva dosegla svojo tretjo zmago na turneji LPGA in postala najbolj uspešna francoska igralka na turneji – prehitela je Patricio Meunier-Lebouc in Anne-Marie Palli. Pred tem je zmagala na ISPS Handa Vic Open 2019 in ShopRite Classic 2021.