RAZBURLJIVA KONČNICA V ORLANDU!

Koepka je z zmago za en udarec pred Sebastiánom Muñozom iz ekipe Torque postal prvi dvakratni zmagovalec v karavani LIV Golf. Štirikratni glavni prvak na turneji PGA je lani zmagal v finalu rednega dela sezone na turnirju serije Invitational Series v Džedi, najnoejši uspeh pa je tudi njegova prva zmaga med elitnimi profesionalci v domači zvezni državi Floridi.

“Že nekaj tednov igram dobro,” je dejal Koepka, potem ko je v zadnjem krogu s 3-pod 68 dosegel skupni rezultat 15-pod. “A na rezultatni kartici se to ni pokazalo, saj sem delal neumne napake. Lepo je bilo za spremembo ta teden igrati brez napak.”

Kapetan ekipe Torque GC Joaquin Niemann, ki je med sezono prenovil svoj seznam in dodal nova igralca, Muñoza in Mita Pereiro, hkrati pa pripeljal prostega agenta LIV Davida Puiga, je bil vesel, da so v šele tretjem nastopu z novo zasedbo osvojili ekipni naslov. Špansko govoreča štiričlanska zasedba Torque je hkrati tudi najmlajša v LIV Golf ligi.

“To je zelo dobro,” je dejal Niemann. “… Kemija med nami štirimi je že od prvega dne precej dobra. Na vseh treningih in tekmah, ki jih igramo, se vsi štirje dokaj zlahka družimo. Mislim, da smo že od prvega tedna vedeli, da lahko zmagamo, samo malo pozneje, kot smo mislili, je prišlo do tega.”

Tako posamično kot ekipno tekmovanje se je v napetem finalnem krogu razvilo v potencialne izločilne boje. Koepka je dan namreč začel s tremi udarci prednosti, vendar je Muñoz – ki je petek odprl z rekordnim rezultatom 62 – vršil stalen pritisk. Na 16. jamici je z udarcem izza zelenice zadel cilj in se tako približal vodstvu na en udarec. Na tej točki se je ekipa Torque izenačila z ekipo Smash na ekipni lestvici, Pereira pa je nato na 17. jamici dosegel »birdie« in Torque je prevzel vodstvo. Na koncu je do odločanja o zmagovalcu prišlo na zadnji jamici v zadnji skupini. Tako Koepka kot Muñoz sta s svojimi udarci proti zelenici našla cilj, vendar sta se soočila z dolgimi »bližanji« za birdie. Oba poskusa sta bila precej kratka, tako da sta oba igralca za ohranitev svojega položaja morala odigrati živčna malce več kot meter dolga bližanja. Oba sta nato uspešno realizirala svoje par »bližanje«, tako da je Koepka lahko slavil individualno, ekipa Torque pa ekipno zmago.

Muñoz je v zadnjem krogu z rezultatom 66 sicer vodil v točkovanju ekipe Torque, med tem ko je Puig zadnji dan odigral rezultat 67, Pereira pa 68. Koepka je bil sicer lahko tudi malce razočarna, saj je bila njegova ekipa Smash tako blizu svojemu drugemu ekipnemu naslovu, vendar Brooks resnično nima časa, da bi se ukvarjal z rezultatom – skupaj s 17 drugimi člani karavane LIV Golf se bo namreč že ta teden udeležil prvega velikega turnirja sezone na turnirju Masters.