NOVI KALIFORNIJSKI KRALJ MAX HOMA

Max Homa je osvojil prvo mesto na turnirju Farmer’s Insurance Open. Zdaj ima šest zmag v karieri in je na drugem mestu v razvrstitvi pokala FedEx. Ta zmaga mu daje tudi naziv drugega igralca, ki je zmagal na dveh turnirjih v tej sezoni, s čimer je dosegel podvig, ki je to sezono uspel samo še Jonu Rahmu.

Novo maziljeni “kalifornijski kralj” je izrazil globoko hvaležnost lokalnim igriščem, saj ima šest zmag na PGA Touru, od tega štiri v Kaliforniji. Včerajšnja zmaga je bila rezultat njegove izjemne predstave skozi celotno tekmovanje, ki je dosegla vrhunec z rezultatom 13-pod.

Začetek dneva je za Sama Ryderja predstavljal priložnost za zmago na turnirju, ki jo je lahko zapravil le sam in na njegovo žalost je to tudi storil. Čeprav je od četrtka ohranil vodstvo in imel na začetku dneva dva udarca prednosti, ga je Homa na koncu nadigral. Njegov končni turnirski rezultat je znašal 9-pod. Še eden od nevarnih igralcev je bil tudi Jon Rahm z odličnim tretjim krogom 6-pod in zdelo se je, da gre na drugo zaporedno zmago, a mu na (njegovo) žalost zaradi razočarajočega zadnjega kroga ni uspelo rešiti rezultata in končal je izenačen na sedmem mestu.

Keegan Bradley, najboljši “bližalec” turnirja, je močno napredoval v zadnjem krogu. Zbral je rezultat 66 in zasedel drugo mesto. Kot zanimivost, nekaj drugih izjemno dobrih igralcev je zapolnilo prvih pet, vključno s Colinom Morikawo na tretjem mestu, Sungjae Imom na četrtem mestu in Sahithom Theegalo v izenačenju na petem mestu.

Če se premaknemo za en teden, Tom Hoge je lani zmagal na turnirju AT&T Pebble Beach Pro-Am, naslednjem dogodku na sporedu PGA Tour. Čeprav načrtuje, da bo v novem letu poskušal ubraniti svoj naslov, bo imel močno konkurenco drugih vrhunskih profesionalcev, kot sta Matt Fitzpatrick in Jordan Speith.