ZMAGA, KI ODPIRA MNOGA VRATA

Eila Galitsky je zadnji dan pokazala odlično igro in dosegla dominantno zmago na peti izdaji Women’s Amateur Asia-Pacific (WAAP).

Mlada, 16-letna Tajka je fantastično obdržala nadzor nad svojimi čustvi in na novem igrišču kluba Singapore Island Country Club dan končala s 4-pod 68. V izjemnem finalu je Galitskyjeva, ki so jo s tribun opazovali njeni starši in brat navdušila z izjemnim začetnim udarcem na par-5 18. in dosegla “birdie”, ki je zapečatil osupljiv uspeh. To je bil zelo impresiven dokaz dominance, saj vodstvo treh udarcev ni bilo nikoli resno ogroženo.

S skupno 14-pod 274 je Galitskyva končala s petimi udarci prednosti pred drugouvrščeno Korejko Kim Min-sol, ki je z agresivnim pristopom na 18. jamici žogico poslala v vodo in dosegla končnih 70 za zadnji dan. Še tri udarce za njo so si tretje mesto razdelile Park Ye-ji iz Koreje, Japonka Yuna Araki, Sophie Han iz Hongkonga in Novozelandka Fiona Xu.

Galitskyva je sicer druga Tajka, ki ima svoje ime vpisano na trofejo WAAP, po Atthayi Thitikul, ki je zmagala na otvoritvenem dogodku v Singapurju leta 2018. Galitskyjeva si je s svojo zmago prislužila izjeme na treh letošnjih glavnih prvenstvih – AIG Women’s Open, Amundi Evian Championship in Chevron Championship – ter na Hana Financial Group Championship, ISPS Handa Australian Open, 120. ženskem amaterskem prvenstvu, hkrati pa je dovila tudi povabilo na turnir Augusta National Women’s Amater kasneje ta mesec.

Galitskyjeva, ki je teden začela na 193. mestu svetovne amaterske golfske lestvice (WAGR), ni kazala nobenih znakov živčnosti in prikazala vzor koncentracije, s katerim si je na široko odprla vrata v elitno karavano ženskega golfa.