OSUPLJIVOST ELEKTRIČNIH VOZIL MERCEDES-BENZ

Mercedes-Benz še naprej prepričuje svet, da so lahko električni avtomobili osupljivi, tudi v obliki kombijev. Nemška znamka je pred kratkim lansirala električne pogonske sklope s čudovitima modeloma EQS in EQC, zdaj pa se zdi, da s svojim konceptom EQT prevzema svet tudi segment kombijev.

Concept EQT je skoraj predproizvodni predogled novega Mercedes-Benzovega razreda T, ki bo električna alternativa razredu V. Tako kot razred V je tudi EQT luksuzni kombi in bo zagotovo uporabljen kot platforma za luksuzna potovanja, saj se bo v njem udobno in stilsko lahko vozilo do sedem ljudi.

Model je takoj prepoznaven kot član družine Mercedes-EQ, saj se sprednja stran z žarometi LED brez težav zlije v bok, medtem ko zvezdasti vzorec kraljuje na maski vozila. Tu so tudi 21-palčna platišča ter panoramska streha, zadaj pa najdemo elektronski longboard in LED luči v obliki traku, kar prispeva k mišičastemu in sodobnemu videzu tega modernega električnega kombija.

Belo usnje Nappa zajema notranjost, medtem ko se osvetlitev okolice, pocinkani materiali in visokotehnološke rešitve ter gumbi in plošče na zaslonu na dotik združujejo v precej sodobno celoto. Vozilo oziroma njegov zabavni sistem seveda lahko upravljate glasovno, medtem ko so na zaslonu lahko prikazane stvari, kot so navigacija, načini vožnje, čas odhoda, pretok energije in histogrami porabe.

Pri Mercedes-Benz upajo, da bo razred T predstavljen leta 2022, popolnoma električni EQT pa bo kmalu za tem na voljo tudi za nakup.