PRESTIŽ, KAKOVOST, SVEČANA ELEGANCA

Vozila Mercedes-Maybach so sininom za prestiž, eleganco, svečane priložnosti. So simbol nemške kakovosti, izdelave in udobja, pogosto jih povezujemo s svetom ekskluzivnosti. A kaj dobimo, ko že tako ekskluzivno vozilo postane del še bolj ekskluzivnega sodelovanja? Kaj se zgodi, ko lovilec pogledov postane tako poseben, tako čudovit, da se mu ne moremo upreti?

Naj vas spomnimo:

Mercedes-Maybachovo sodelovanje s pokojnim Virgilom Ablohom se je (za enkrat) zaključilo z lansiranjem omejene izdaje razreda S po meri in spremljajoče kapsulne kolekcije. Končna faza sodelovanja se zgleduje po projektu MAYBACH, ki ga je Abloh predstavil skupaj z Mercedes-Maybach konec leta 2021. Vozilo je strogo omejeno na samo 150 enot, pred smrtjo pa ga je oblikoval Abloh. Kolaborativni dizajn, ki ga je Virgil Abloh poimenoval Maybach, temelji na popolnoma opremljenem Mercedes-Maybachu S-razreda S680 in vsebuje dvobarvno paleto “Project MAYBACH” v sijajnih odtenkih “obsidian Black” in “Sand”. Ta barvna paleta se nadaljuje v notranjosti vozila, vključno s štirimi sedeži, volanom, vrati, spodnjo armaturno ploščo, preprogami in stropom. Ob zaključku dizajna se v notranjosti avtomobila večkrat pojavi poseben logotip Mercedes-Maybach in Virgil Abloh.

Ja, tudi to se zgodi. Zgodilo se je s sodelovanjem Maybach by Virgil Abloh in dogaja se z omejeno serijo Mercedes-Maybach S-Class Haute Voiture, zasnovano le za najbolj izbrane priložnosti. Če smo povsem iskreni gre za fantastično združitev estetike, predstavljene v začetku lanskega leta, podkrepljeno z novimi natančnimi detajli dizajna, ki dvignejo uporabniško izkušnjo. Mercedes-Maybach je sicer novi model prvič predstavil na dogodku v Dubaju 12. decembra 2022, ko je bilo vozilo razkrito na kurirani modni reviji lokalnega oblikovalca visoke mode Atelier Zuhra. Prisotni so bili VIP gostje, mediji in vplivneži.

V skladu s konceptom Haute Voiture je za zunanjost avtomobila značilna ekskluzivna dvobarvna preobleka, kombinacija kovinske mornarsko modre na vrhu, z nežnim svetlečim rožnatim odtenkom v spodnjem delu in morsko modrimi platišči, elementom, ki vozilo dviguje še nivo višje. Še ena izjemna podrobnost zdaj vključuje prostorsko osvetlitev z animirano projekcijo: ko se vrata odprejo, s tehnologijo LCD zablestijo animirani vzorci Mercedes-Benz ali Mercedes-Maybach in elegantno osvetlijo sprednji in zadnji vstopni prostor.

Da pa je zunanjost brez težav prenešena v notranjost vozila skrbi razširjena uporaba čudovitih temno morsko modrih in rožnato zlatih odtenkov z dodatnimi kristalnimi in bleščečimi opalno belimi poudarki. Notranjost pri vsem tem v slogu nemške popolnosti prikazuje najbolj izvrstno pozornost do detajlov, ki odlično poudarja navdih sveta visoke mode. Visokokakovostna modno navdahnjena tkanina bouclé tako ostaja stalnica v celotnem modelu v modrih, bež, rožnato zlatih in zlatih odtenkih, z dodatnimi zapletenimi detajli na sedežnih prevlekah in blazinah. Za konec prefinjeni dodatki iz kristalno belega usnja objemajo potnike in krasijo vozilo po konzoli, vratih in blazinah, med tem ko so talne podloge izdelane iz lanu in moherja, digitalni zaslon pa objemajo elegantne obrobe v barvi rožnatega zlata.

A da sodelovanje dobi ultimativni modni pridih bo izjemno vozilo spremljala zbirka torb, ki so od začetka tega leta naprodaj v fizičnih in spletnih trgovinah Maybach Icons of Luxury. Izdelki, ki so na voljo v različnih slogih in velikostih v omejeni seriji, so sestavljeni iz izbranih materialov v notranjosti vozila, ki združujejo ekstravaganco Haute Couture s podrobno, natančno in prefinjeno izdelavo nemškega proizvajalca.