VZNEMIRLJIV ZAČETEK NOVE DOBE

Vsi začetki so težki, sploh tisti veliki, morda največji. Vsaka pot terja svoj čas, vrhunci takšnih zgodb pa so po navadi nepopisnih razsežnosti. Enako pot je prepotovala linja EQ, ki je od svojega začetka z majhnimi, a vztrajnimi koraki prišla daleč, zelo daleč. Najnovejši model EQS je tako prvi samostojni, povsem električni član nove serije razreda S in bo v Evropi na voljo avgusta. EQS bo kupcem v luksuznem segmentu omogočil, da v celoti izkoristijo vse prednosti povsem električne arhitekture na področju prostora in zasnove. Z dosegom do 770 km EQS tudi v tem pogledu izpolnjuje zahteve glede progresivne drže limuzine v segmentu razreda S, k temu pa velik del prispeva novi svetovni rekord v aerodinamiki za serijske avtomobile s cd-vrednostjo 0,202. Nova generacija električnih vozil v luksuznem in poslovnem segmentu tako temelji na arhitekturi, razviti po meri, ki je prilagodljiva v vseh pogledih in jo je mogoče uporabljati tudi v serijskih modelih – medosna razdalja ter vsi drugi sistemski sestavni deli, zlasti baterije, so zaradi modularne zasnove enostavno prilagodljivi. Koncept vozila je na kratko optimiziran tako, da ustreza vsem zahtevam družine modelov, usmerjenih v prihodnost.

Vsi modeli EQS imajo električni pogonski sklop (eATS) na zadnji osi, različice s sistemom 4MATIC pa ponujajo eATS tudi na sprednji osi. EQS sicer naznanja lansiranje nove generacije baterij z bistveno večjo energijsko gostoto, saj ima večja od obeh baterij uporabno energijsko vsebnost 107,8 kWh, kar je približno 26 odstotkov več od novega modela EQC. Inovativna programska oprema za upravljanje baterij, razvita v okvirih znanja podjetja, omogoča posodobitve preko oddaljene povezave (OTA), pri čemer je upravljanje energije OSK zato v celotnem življenjskem ciklu ves čas posodobljeno. Velik napredek v trajnosti je bil dosežen tudi preko celične kemije, kjer se je delež kobalta zmanjšal na deset odstotkov, optimiziran aktivni material pa sestavljajo nikelj, kobalt in mangan v razmerju 8 : 1 : 1.

EQS je zaradi vseh novih lastnosti mogoče polniti do 200 kW na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom, medtem ko lahko doma ali na javnih polnilnih postajah z vgrajenim polnilnikom EQS polnite z močjo do 22 kW. EQS bo omogočil tudi dvosmerno polnjenje na Japonskem, torej polnjenje v obe smeri. Poleg tega obstajajo različni inteligentni polnilni programi, ki jih je mogoče aktivirati, odvisno od lokacije in funkcije, na primer polnjenje, ki dodatno varčuje z baterijo. Mercedes-Benz si v okviru svoje pobude »Ambition 2039« prizadeva ponuditi ogljično nevtralni vozni park novih vozil čez manj kot 20 let. Že leta 2030 si podjetje želi več kot polovico avtomobilov, ki jih prodaja, opremiti z električnimi pogonskimi sistemi – to vključuje popolnoma električna vozila in priključne hibride. Na številnih področjih Mercedes že danes razmišlja o jutrišnjem dnevu, zaradi česar je zasnoval ESQ z mislijo na trajnost. Vozila se proizvajajo na CO2 nevtralni osnovi, medtem ko se uporabljajo materiali, ki varčujejo z viri, na primer talne preproge iz reciklirane preje.

Kar se tiče oblike in zasnove, športna, nizka in tanka sprednja stran EQS tvori coupéju podobno silhueto z lokom (en lok), ki je tesno napet nad zadnjimi stekli. Steber A, ki je bil premaknjen daleč naprej, in steber C zadaj ustvarita prostor za prostorno zadnjo kabino. Edinstvena v tem segmentu je tudi zasnova same kabine, saj so previsi in sprednji del kratki, medtem ko je zadek gladko zaobljen. Kolesa s poravnano površino, ki merijo nekaj manj kot 75 cm in segajo od 19 do 22 palcev, dajejo EQS športni značaj skupaj z mišičastim stranskim (ramenskim) delom. Oblikovna filozofija Sensual Purity je uresničena z jasnim, radodarnim in površinsko poudarjenim modeliranjem. Lahkotno in jasno oblikovanje je izvedeno z zmanjšanimi linijami, natančnimi spoji in tekočimi prehodi, medtem ko gresta aerodinamika in formalna estetika z roko v roki. Podroben dizajn izraža inovativnost in ekskluzivnost. Na drugi strani avantgarda, pa tudi tradicionalni materiali in barve ponujajo v notranjosti posebno vzdušje. Sodobna struktura NEOTEX združuje videz nubuk usnja in visokotehnološkega neoprena, pri čemer se NEOTEX nahaja na instrumentni plošči, naslonu za roke in sedežih Electric Art Line.

V nadaljevanju osem usklajenih barvnih kombinacij v notranjosti poudarja zračnost prostora, saj je bil EQS potopljen v progresiven in razkošen svet toplih in hladnih tonov. Barve, kot sta balao rjava-neva siva in vesoljsko siva-macchiato, dodajo piko na i prijetno čustvenemu dizajnu. Barva rosé gold, ki je bila pridobljena in se je razvila iz električne tuljave, poudarja in se uporablja kot kontrastna barva. Oblika obeh sedežev je oplemenitena z osvetljenimi cevmi, kar ustvarja edinstven nočni ambient, medtem ko inovativni elementi oblog odločilno prispevajo k estetiki: antracitni 3D-elementi reliefnega videza vsebujejo drobne kovinske pigmente, različne svetlobne situacije v vozilu pa prefinjeno spremenijo njegov videz. Vozilo vsekakor ponuja vse, kar ponujajo standardna vozila razreda S in še več, poskrbljeno pa je tudi za trajnostni vidik, zato imamo za vas le nekaj zaključnih besed: Naj se nova doba začne!