KAKO SE JE KONČAL PRVI DAN TURNIRJA HONDA LPGA THAILAND?

Po prvem krogu 16. izvedbe turnira Honda LPGA Thailand Championship 2023 smo priča deljenju prvega mesta med kar petimi igralkami. Nasa Hataoka, Jennifer Kupcho, Xiyu Lin, Anna Nordqvist in Tajka Jaravee Boonchant so vse dosegle rezultat dneva sedem-pod (65), kar jim je zagotovilo udare prednosti. Niso pa bile edine v središču pozornosti – Maja Stark, Jenny Shin in Lilla Vu so namreč končale izenačene na drugem mestu z rezultatom šest-pod (66).

Nasa Hataoka, 24-letna japonska igralka iz mesta Kasama v prefekturi Ibaraki, je v prvem krogu nastreljala le en ‘bugi’, pa tudi štiri “birdije” na sprednji in štiri na zadnji devetki. Dejala je, da je zadovoljna s tem, kako se stvari odvijajo do zdaj, in da bo šla dan za dnem.

“Dosegla sem nekaj kar dobrih udarcev z železom, pa tudi bližala sem dobro,” je dejala.

Jennifer Kupcho, ki je 15. na svetovni lestvici in je leta 2022 osvojila Chevron Championship, je dejala, da je mislila, da bi lahko bila celo boljša od svojega prvega kroga, ki ga je končala z rezultatom 65. Dosegla je namreč kar pet ‘birdijev’, na 10. jamici pa celo ‘orla’.

“Ja, zadela sem res dober začetni udarec in uporabila precej kratko palico,” je dejala po ‘orlu’. “Mislim, da je šlo za hibrid, vendar je bil popoln, saj je žogica padla tik pred zelenico in se pripeljala zelo blizu za eenostaven tap-in.”

Lani se je 26-letna Xiyu Lin tu tako dobro odrezala, da je zasedla presenetljivo drugo mesto. Dejala je:

“To je šele moj drugi turnir v letu, vendar je prejšnji teden služil kot dobro ogrevanje, tako da sem šla v ta teden zelo dobro pripravljena.”

Jaravee, 23-letna domača ljubljenka navijačev, je bila navdušena, ko je dan končala kot prva na lestvici najboljših. Dejala je:

“Super sem. Zadovoljna sem s tem, kako sem igrala danes in precej navdušena nad tem, kako se je razpletlo. Všeč mi je, kako sem odigrala svoje udarce in kako sem si dala priložnosti, da dosežem ‘birdije’.”

Anna Nordqvist, ki je zmagala na treh velikih turnirjih, je dejala, da je vesela deljenja prvega mesta in ponosna na to, kar je dosegla do zdaj.

“Zdelo se mi je, da je bil to odličen krog, in počutila sem se, kot da sem dobro udarjala žogico. Imela sem veliko dodatnih priložnosti, da bi dosegla še kakšnega ‘birdija’. Poskušala sem tudi čim bolje izkoristiti jamice par-5, ki sem jih lahko dosegla. Počutim se, kot da sem danes naredila veliko dobrih stvari zase.”

Več o nadaljevanju pa jutri, zato nam sledite!