NEDELJA V DUBAJU

Rory McIlroy po nedeljskem tretjem krogu vodi na turnirju 2023 Hero Dubai Desert Classic, vendar so tudi drugi favoriti odigrali močne kroge. Vse, kar morate vedeti o včerajšnjem dogajanju, lahko preberete v nadaljevanju.

Po hitrem nedeljskem začetku je prvi igralec sveta Rory McIlroy povedel z dvema udarcema prednosti. Prve štiri jamice je pri tem zadel z udarci iz bližine in tako brez večjih težav negoval svoje vodstvo. Roryjev izzid 65 v tretjem krogu je vključeval osem “birdijev” in enega “bugija”, kar pomeni, da današnji zadnji krog začenja kot vodilni s 3 udarci prednosti.

Če se pomaknemo še nižje po lestvici lahko opazimo, da je po sobotnem 71 eden od favoritov Ryan Fox v nedeljo začel precej bolje s 4-pod, s 66 v tretjem krogu se je povzpel na lestvici najboljših. Včeraj je v McIlroyevi skupini pred velikimi množicami igral tudi zmagovalec turnirja Joburg Open Dan Bradbury. Anglež je vedel, da je veliko oboževalcev prišlo zaradi štirikratnega glavnega zmagovalca, vendar je cenil podporo.

“Bilo je kul. Edinstveno. Večinoma so sicer kričali Rory, a to je pričakovano. Publika je bila odlična.”

Zmagovalec prejšnjega tedna Victor Perez se je jutri prav tako tiho povzpel na odlično pozicijo, ko je nastreljal “bogey-free” 66 s šestimi “birdiji” in se v ponedeljkov zadnji krog uvrstil z 11-pod. Bi lahko osvojil drugi turnir serije Rolex? To bi zanj pomenilo …

“Če bi se leto začelo z zaporednima zmagama, dvema dogodkoma serije Rolex, bi bilo super,” je pripomnil.