PESTRA SOBOTA V DUBAJU

Kaj naj rečemo, dogajanje je pestro, kot že dolgo ne, kje sploh začeti… še en amater je pustil pečat na svetovnem prizorišču, poleg tega pa smo bili priča nekaterim spektakularnim “birdijem”, ko se je počasi zaključeval drugi krog tekmovanja Hero Dubai Desert Classic 2023. Vse, kar morate vedeti o sobotni akciji na igrišču golf kluba Emirates, lahko preberete v nadaljevanju.

Po prvem krogu v Dubaju si je amater delil vodstvo, drugi pa je po polovici dogajanja izenačen čakal na konkurenco s prvega mesta. Po vodstvu Ludviga Aberga v prvem krogu je Michael Thorbjornsen v soboto prevzel vodstvo z rezultatom 64, ki je vključeval “orla”, sedem “birdijev” in enega “bugija”. Američan Thorbjornsen je sicer drugi na svetovni amaterski golfski lestvici, zaostaja le za Švedom Abergom, in verjame, da drug drugega spodbujata, da postaneta še boljša.

Thorbjornsen je ob tem dejal: “Vedno si želiš premagati svoje kolege amaterje! Vendar se mi zdi, da se z Ludvigom delava boljša. V zadnjem letu sva veliko igrala skupaj na kolidžu in vesel sem, da vidim, da mu gre dobro in upam, da je tudi on vesel, ko vidi, da mi gre dobro.”

Ta teden pa se je prvič po novembru 2021 na DP World Tour vrnil tudi. priljubljeni Anglež Andrew ‘Beef’ Johnston, ki je varno prišel do zadnjih 36 jamic. Johnston, ki je bil odsoten zaradi poškodbe, je v prvih dveh krogih nastreljal 72 in 68 in bi dosegel polovično točko pri rezultati 4-pod.

Še ena zanimivost je tudi povratek Miguela Ángela Jiméneza, ki se je v drugem krogu vrnil v preteklost s štirimi zaporednimi “birdiji”, pri čemer je na poti realiziral nekaj absolutno neverjetnih udarcev. 59-letni Španec je začel z več kot 20-metrskim udarcem z zadnje strani prve zelenice, čemur je sledilo njegovo zaščitno slavje. Nato je odpravil drugo jamico s 10 metrov, preden je iz bližine zaključil še tretjo jamico. Jiménez je kasneje zaokrožil prej omenjene štiri zaporedne “birdije” s približno metra in pol na četrti jamici in skočil precej nad mejo. Na koncu je nastreljal 69 in se ustavil pri rezultatu na 2-pod.

Še pod eno zanimivo predstavo se je vpisal Thomas Pieters, ki je dan začel s 5-pod, vendar je med prvimi devetimi jamicami dosegel tri “bugije” in enega “birdija”, zaradi česar je bil v nevarnosti, da drugi teden zapored zgreši rez. Toda stvari je obrnil na zadnjih devetih, z “birdiji” na deseti, enajsti, trinajsti, štirinajsti, petnajsti, šestnajsti in osemnajsti jamici, kar ga je katapultiralo na deljenop prvo mesto pri 10-pod skupa s s Thorbjornsenom in Richardom Blandom.

Prvi igralec sveta Rory Mcllroy je med tem v petek na koncu svojega prvega kroga izvedel osupljiv niz treh jamic, vendar včeraj ni mogel doseči istih ravni igre, saj je dosegel rezultat 2-pod pri 70. Z 8-pod je McIlroy dan začel z dvema udarcema zaostanka za vodilnimi na drugem letošnjem dogodku serije Rolex.

Več o današnjem dogajanju pa jutri. Trenutno sicer vodi Rory Mcllroy, 3 udarce za njim pa lahko najdemo Angleža Calluma Shinkwina in Dana Bradburyja.