TAJKE SPISALE ZGODOVINO SVOJE DRŽAVE

Tajska ekipa je v nedeljo popoldne na mednarodnem turnirju Hanwha LIFEPLUS International Crown dosegla prepričljivo zmago nad Avstralijo, saj je zmagala vse tri finalne tekme in prvič v zgodovini tekmovanja osvojila prvo mesto. V prvih treh nastopih na turnirju International Crown je Tajska zmagala le na 10 tekmah, na turnirju leta 2023 pa je slavila z 11:12. To jim je uspelo na čelu z dobitnico nagrade MVP Ariyo Jutanugarn, ki je na zadnji jamici navdušila s čipanjem in s tem potrdila zmago svoje države.

V prvem singlu finala se je pomerila dvojica novink na LPGA Tour iz leta 2022: dvakratna zmagovalka LPGA Tour Atthaya Thitikul se je pomerila s Stephanie Kyriacou in na koncu zmagala s 4:2. Thitikulova je takoj povedla z 1:1, potem ko je začela z “birdijem” na prvi jamici s par 5, vendar je Kyriacoujeva z “birdijem” na 4. jamici izenačila rezultat. Avstralka je nato po še enem “birdiju” na jamici št. 6 povedla za 1 točko, Kyriacou pa je vodstvo obdržala, dokler ni Thitikulova na jamici št. 8 in izenačila tekme, potem ko je bil priznan “birdie” tap-in. Naslednje tri jamice so bile izenačene, nato pa je Thitikulova z “birdijem” na 12. jamici dokončno obrnila tekmo in na 13. jamico odnesla prednost 1:0. Par na jamici št. 14 je bil dovolj, da je Thitikulova povedla za 2 točki, naslednjo jamico pa je dobila in trikrat povedla za 3 točke. Na koncu je bil “birdie” na 16. jamici tisti, ki je Thitikulovi prinesel zmago s 4 in 2 ter Tajski prepotrebno točko.

“V tem tednu nisem pričakovala, da bomo tako zelo težili k zmagi,” je dejala Thitikulova o svoji prvi izkušnji z Hanwha LIFEPLUS International Crown. “Toda takrat, ko sem prišla na ta dogodek, ko smo z ekipo opravili krog treninga, sem dobila občutek, da sem bolj samozavestna, čutili smo več dobrih vibracij in mislim, da smo se preprosto imeeli dobro. Tam zunaj smo se resnično zabavali, tako v krogu treninga kot na turnirskem krogu. Tako zelo smo se zabavali. Mislim, da nam bo to za vedno ostalo v lepem spominu.”