GOLF IGRIŠČE ŠEMPETER

Kako ocenjujete preteklo golfsko sezono?

Sezona 2017 je bila z vidika števila obiskovalcev zadovoljiva. Leta 2015 smo namreč začeli s skromno idejo o golfskem vadbišču, vendar je zadeva prerasla v nekaj več in s povečevanjem zanimanja za golf kot strateškega rekreativnega športa narašča tudi obisk našega igrišča.

Katere novosti se v letošnjem letu obetajo na vašem igrišču? S čim nameravate povečati število igralcev oz. jih privabiti čim več? Morda tudi z dejavnostmi ob golfu? Pripravljate kakšen večji golfski dogodek v sezoni?

Celotna zgodba Golf vadbišča Šempeter je zastavljena kot športnorekreacijsko središče za golfiste in ljubitelje narave. Igra golfa in prirejanje golf turnirjev je elementarnega pomena, ponudbo pa vsako leto širimo. Letos bomo organizirali 15 golf turnirjev, širimo pa tudi ponudbo ‘footgolfa’, kar je igra golfa z nogometno žogo. Na vadbišču organiziramo piknike, za sezono 2018 pa planiramo organizacijo dogodkov za podjetja. Tržna dejavnost ‘team buildinga’ je naš naslednji cilj, s katerim bomo privabili nove obiskovalce in povečali število dogodkov.

Kako je bilo v pretekli sezoni s številom golfistov? Beležite njihov porast ali upad? Koliko je bilo tujih in domačih gostov?

Leto 2018 bo pravzaprav druga sezona na novo obnovljenega igrišča v Šempetru. Vsekakor pa je bila sezona 2017 uspešnejša od pretekle. Beležimo 70-odstotno povečanje letnega obiska glede na prodane karte. Pretežno gre za obisk domačih gostov, tuji pa se udeležujejo predvsem turnirjev, ki jih organiziramo vedno bolj pogosto, saj gre za najprivlačnejši dogodek med golfisti. Novo na področju ‘youth marketinga’ je usmerjanje v izobraževanje in povečevanje navdušenja za golf med najmlajšimi. Že leta 2017 smo v sodelovanju z Goriškim golf klubom organizirali tečaj za najmlajše golfiste. V sezoni 2018 nameravamo stopiti v stik z okoliškimi šolami in igro promovirati že od rane mladosti.

Kakšne so cene letnih, polletnih in dnevnih kart za sezono 2018? Kakšne popuste je možno uveljavljati na vašem igrišču in ali imate sklenjene kakšne dogovore za ugodnosti iz naslova partnerskih kartic?

Cena letne karte znaša 200 €, osnovna cena dnevne karte je 10 €. Za mlajše od 18 let, študente in člane Goriškega golf kluba nudimo kar 50 % popusta za nakup dnevne karte. Za podjetja pa imamo posebno ponudbo; predstavitev podjetja je v tiskani obliki, v velikem formatu, na licu mesta, za 15.000 obiskovalcev letno:

  1. Paket hole in one (900 )
  • 1 x PVC-transparent 5 x 1 m (pozicija na najvidnejšem mestu)
  • 50 % popusta na golf karte za zaposlene
  • osebna zahvala sponzorju na vsakem turnirju (15 turnirjev +/leto)
  • 50 % popusta na organizacijo ‘team buildinga’ za podjetje (‘footgolf’ ali golf)
  1. Paket II (700 )
  • 1 x PVC-transparent 4 x 1 m
  • 50 % popusta na golf karte za zaposlene
  1. Paket III (500 )
  • 1 x PVC-transparent 3 x 1 m

Kakšne so možnosti nastanitve v okolici vašega igrišča? Imate v bližini sklenjene kakšne posebne dogovore glede tega?

Na rezervacijskem portalu Booking je zabeleženo, da je v Novi Gorici 61 apartmajev, 21 počitniških hišk, 21 gostišč ter 14 hotelov in 36 ostalih nastanitev. Vse to so naše potencialne stranke, v partnerstva vstopamo predvsem strateško, tako da so naše dejavnosti in rast obvladljivi.

Ste v preteklem letu preuredili oz. obnovili svoje igrišče ali morda razmišljate o tovrstnih korakih v letošnjem letu ali v prihodnje?

Med letoma 2015 in 2017 smo v Golf vadbišče Šempeter vlagali lastna sredstva, da smo vzpostavili sedanjo podobo igrišča. Začeli smo praktično iz nič, z osnovnimi aktivnostmi, kot so čiščenje zapuščenih zelenic, posaditev novih travnatih površin ter ne nazadnje priprava golfskih lukenj. Vzdrževalni proces predstavlja večji del stroškov, tako da je potreba po širitvi z vidika strateškega plana, ki smo si ga postavili, ne samo želja, ampak tudi nuja, da projekt ohranjamo in izboljšujemo. Golf igrišče Šempeter je lepa priložnost za vse posameznike in skupine, ki radi svoj prosti čas preživljajo konstruktivno, v dobri družbi. Vljudno vabljeni!