FANFARE, JUBILEJ, KRONANJE!

Fanfare, bobnanje, salutiranje, kavklada, jubilej in kronanje. Zmagoslavno in neustavljivo, koraka po prazničnih ulicah, označenih z zastavami, saj veste, ženska Max Mara je kot ustvarjena kraljica. In prišla je res daleč vse od leta 1951. Achille Marmotti je izjavil, da ko je ustanovil Max Maro, so bile njegove klientke, le žene lokalnih zdravnikov in notarjev. Odlično je izbral. Te ženske so vrhunsko delovale vsaka na svojem področju. Bile so pokončne in so se razvijale in Max Mara je šla z njimi. Britanski slog z italijanskim naglasom, pristno, včasih malce ekscentrično. In to je ponavljajoča se tematika pri italijanski znamki damskih oblačil že vse od začetka znamke in je ob obletnici tako rekoč hrbtenica tudi kolekcije v tej sezoni jesen-zima. Mlada kraljica Max Mara prinaša v mesto vonj divjega, vihravega, ki zašelesti v jesenski vresi. Je neke vrste ženska, ki mirno, spodobno in z brezskrbnim glamurjem skombinira vse, kar ji življenje prinese naproti. Predstavljajte si jo, kako na konju galopira po tisti razgibani pokrajini in kako ji za petami sledijo njeni najljubši psi. Predstavljajte si jo za volanom traktorja, kako popravlja motor ali kako z lahkoto upravlja helikopter.

Bistveni komplet v kolekciji vsebuje nove voluminozne jakne Max Mara, zasnovane tako, da jih lahko kombinirate z vsem, ter ‘odporne’ jakne z več žepi v najmehkejši alpaki. Razpoznavni kosi kolekcije Max Mara iz kamelje dlake so oblikovani v jopičih s prešitimi diamanti, tudi vmesni material je iz kamelje dlake. Sodobna dama jih nosi kar s kilti, ki složno sedejo na boke, z debelimi nogavicami in trdnimi čevlji za hojo. Za dokončanje mestno-podeželske mešanice pa so brezhibno prilagojene obleke, z vzorci, elegantnimi grafičnimi tartani, pleteninami z velikimi kitami, žametno obloženimi komolci in živahnimi ovratniki iz organze. Dragulj v njeni kroni je seveda njen plašč Max Mara. V ljubkem plišu, kamelje dolgodlaki ali elegantnem drapu, s popolno harmonijo volumna, razmerij, ravnovesij, konstrukcije in zaključkov.

Kako neki opisati tistih sedemdeset let vzpona na vrh? Navdušujoče, razburljivo, epsko? Da, vse to, toda osupljiva oglaševalska grafika, ki jo je naročila MaxMara že v njeni prvi dekadi, povzame vse skupaj v en znak s karakterjem, preprosto s klicajem!