LUČ, KAMERA, AKCIJAAA

Luč, kamera, akcijaaaaaa! Oglaševalska kampanja Max Mara pomlad–poletje 2022 nas popelje v zakulisje, v osrčje ustvarjalnega procesa režiserskega očesa. Modeli so glavni.

Vzdušje je veselo. Igralci in igralke so igrivi. Make up je popoln. Lasje so čudoviti. Stajlingi so popolni za na modne steze. Iščejo motivacijo, srce celotne scene. Nekako je nedosegljivo. Nenadoma se razpoloženje in glasba povsem spremenita. Prizor brez napora nabira zagon in preden se zavemo, režiser zavpije znameniti »Rez!« V kampanji, ki jo je za italijansko znamko mode, namenjene poslovnim damam, posnel Steven Meisel, sodelujejo Vittoria Ceretti, Anok Yai, Yilan Hua in Loi Bahia. Kolekcija Max Mara pomlad–poletje 2022 praznuje uporniškega duha pisateljice beat generacije Françoise Sagan, ki je večinoma znana po svojem ikoničnem delu »Bonjour Tristesse«. Modeli ujamejo duha neobvladljive najstnice Sagan, ki je s svojo junakinjo Cécile ustvarila glas uporniške generacije. Kolekcija pomlad–poletje 2022 je ustvarjena okoli oblačil persone Cécile, lahek beatnik šik in klasika delovnih oblačil. Ribiška halja, delavski jopič, mehanikov kombinezon in mizarske hlače so na novo zamišljene s prefinjenostjo prêt-a-porter. Max Mara, ki jo je leta 1951 ustanovil pokojni vizionar Achille Maramotti, je eden najvišjih izrazov italijanskega razkošja in sloga. Sodobna kolekcija modnih dodatkov za današnje močne ženske. Max Mara je prepoznavna po svojih brezčasnih dizajnih in razkošnih tkaninah, je cenjena po klasifikaciji absolutnega plašča, ostrega krojenja in sodobnih dodatkov.

Max Maro lahko najdete na več kot 2500 prodajnih lokacijah v več kot 100 državah, tudi v Ljubljani, Zagrebu in po vsem svetu. Podjetje ostaja v zasebni lasti in ga še naprej upravlja znamenita italijanska družina Maramotti.