ALORS ON DANSE CANKARJEVI TORKI!

Na dan, ki je bil včasih namenjen mladim, je vsebina Cankarjevega torka zazrta v prihodnost. Vidimo jo samo v enakih možnostih za vse in z umetnostjo, ki nima meja. Povabilo producentkama, didžejkama, promotorkama klubov in kvir aktivistkama, da na odru Gallusove dvorane uprizorita klubsko ozračje za domačo uporabo, zato ni bilo običajno. Še posebno v času, ko je koncertna klubska dejavnost zamrznjena in čaka na zeleni val rahljanja ukrepov.

V tkivo njunega udarnega elektronskega projekta Warrego Valles so naviti politični naboj, aktivistični zanos, žanrska neobremenjenost in v prihodnost zazrto oblikovanje zvoka. V edinstvenem prepletu eksperimentalne elektronike, klubske igrivosti, melodičnih vložkov, družbene kritike in samosvoje, brezkompromisne izraznosti Nina Hudej in Nina Kodrič lomita, drobita in na novo sestavljata izgubljene delčke celote.

Nastop bo vizualno interpretiral vidžej in grafični oblikovalec Dorijan Šiško aka Kasko Karambol, ki v svojih delih raziskuje teme, kot so digitalna kultura, internet, futurizem, virtualnost, video igre, znanstvena fantastika in popularna kultura.

Alors on danse Cankarjevi torki!

Ekskluzivni koncert si lahko ogledate brezplačno v spletnem prenosu na YouTube kanalu in Facebook strani Cankarjevega doma.

YouTube https://www.youtube.com/user/Cankarjevdom

Facebook https://www.facebook.com/cankarjev.dom.cd