ZAČARANA RESNIČNOST

Pod vodstvom Francisa Kurkdjiana se to praznično obdobje spremeni v fascinantno zgodbo, v kateri se sredi eksplozije cvetja in barv začarana resničnost spremeni v melodično – in seveda dišečo – balado. Letos je parfumerja navdihnilo vznemirljivo pričakovanje, ki spremlja praznike. Vidimo Francisa Kurkdjiana za klavirjem, ki izvaja “Papageno Papagena” iz Mozartove Čarobne flavte, sredi čudovitega rastlinjaka v razkošnem francoskem vrtu, prekritem s čistim belim snegom. Ko se glasbene note dvignejo nad kupolo rastlinjaka, okoli njega preletita dve golobici, ki se zaletita na metronomu in zmotita ritem in tempo skladbe. Glasba veselo pospeši, medtem ko zunaj nenadoma zacvetijo neštete pisane rože in vrt potopijo v bučno glasbeno kaskado. Stekleničke Maisonovih dišav veselo poskakujejo iz snežink, najbolj ikonični silhueti se bleščita v svetlobi zimskega dne. Scena je pripravljena in nas vabi, da se sprehodimo po tem izjemnem vrtu, zberemo dišeča darila in jih položimo pod drevo, medtem ko nestrpno čakamo na veliki dan. Francis Kurkdjian in njegova istoimenska parfumska hiša za praznike ponujata številne omejene izdaje za otroke in odrasle, za vaše najdražje… ali za vas same! Kaj je lahko bolj vznemirljivo in čudovito kot obnoviti čarobnost praznikov med božičem in novim letom? Maison Francis Kurkdjian v ustvarjalni in drzni reinterpretaciji tradicionalnega adventnega koledarja razkriva svoj prvi koledar “After”, koledar Countdown Calendar.

Ta omejena izdaja 625 koledarjev vsebuje hišne emblematične silhuete v izvrstnem ohišju, Baccarat Rouge 540 parfumska voda in njena peneča različica olja za telo s 24-karatnim zlatom v prahu, 724 parfumska voda, À la rose, OUD satenasto razpoloženje in Baccarat Rouge 540 preciouselixirs, sveča Mon beau Sapin in parfum za dom ter Aqua Universalis dišeči detergent za perilo. Za vrati 31. decembra vas čaka še zadnje presenečenje, veliki finale ob koncu leta. Le kako se upreti tako čudovitemu koledarju? Dišeče sveče Maison Francis Kurkdjian prinašajo zadnji dotik očarljivega dekorja. Poleg vznemirljivega vonja osvetlijo svet senc in svetlobe. Njihovi plameni zaplešejo ob najmanjšem vdihu zraka in ustvarijo toplo in prijetno vzdušje. V letošnji temi so na voljo tri nove sveče v omejeni izdaji, dve od njih sta v novih vonjih. Rose des neiges ponuja svežino zimskega vrta z gurmanskimi notami pikantne maline v kombinaciji z gladkostjo vrtnice, medtem ko Jasmin d’hiver elegantno prikazuje lepoto zasneženega vrta z notami jasmina v kombinaciji s polnostjo manga. Zdaj že simbolna dišeča sveča Mon beau Sapin se je vrnila s svojim subtilnim jelkinim vonjem, ki spominja na dišeč sprehod po gozdu. Ne glede na to, katera sveča je na voljo posamično v 280 g keramičnem kozarcu, bo vsaka zažarela s čarobnostjo praznikov in osvetlila najlepše trenutke zime.

Maison Francis Kurkdjian ponuja vrhunsko čutnost z bleščečimi olji za telo, ki drsijo po koži in jo prekrijejo s 24-karatnim zlatim prahom in slastno dišečo tančico mehkobe. Kolekcija zdaj pozdravlja OUD satin mood. OUD satin mood bleščeče olje za telo prenese telo in um v daljne dežele, kjer se izklesani marmor in zlate palače bleščijo v mesečini, obdane s skrivnostjo temnomodrega zvezdnatega neba. Ob dragocenem oudovem lesu se note cedrovine in pačulija zapletajo v intimen pogovor z zlato svetlostjo žafrana in elemijev. OUD satin mood je očarljiva dišava za moške in ženske, ki je ambientalna in lesna, popolnoma primerna za razkošje praznikov. Veličastno olje za telo Baccarat Rouge 540 Sparkling se vrača s svojo neustavljivo močjo privlačnosti in nas potaplja v skrivnosti Baccarata, ki je po vsem svetu priznan zaradi svoje odličnosti in vrhunske izdelave. Ta dišava razkriva metamorfozo prozornega kristala, ko se zmeša s 24-karatnim zlatim prahom in postopoma segreje na 540 stopinj, dobi Baccaratov emblematični rdeči odtenek, mitični rouge à l’or. Baccarat Rouge 540 odlično ponazarja, da parfumerjeva umetnost in čarobnost stvaritev Maison Francis Kurkdjian nimata meja. Grafični in skrbno oblikovani podpis dišave s cvetličnimi, ambirijskimi in lesnimi notami, ki združuje fascinacijo in magnetizem, je sinonim za čisti užitek. Bogato dišeča peneča olja za telo Maison Francis Kurkdjian združujejo marelice, makadamijo in arganovo olje. Zaradi svojih vlažilnih lastnosti se mešajo s 24-karatnim zlatim prahom, ki izkušnji novega dišavnega rituala doda čarobnost dragocene kovine. Prazniki so priložnost za ustvarjanje sreče in uresničevanje želja. Maison Francis Kurkdjian med novimi izdajami razkriva Baccarat Rouge 540 Body ritualset s tremi 35 ml izdelki, dišečim oljem za telo, dišečo meglico za lase in penečim oljem za telo. Tri osupljive različice Baccarat Rouge 540 v rdečem kovčku s podpisom, ki ponujajo enako svetel in intenziven vonj. Izjemno dragocene dišeče teksture in rituali, ki se čudovito dopolnjujejo z enako, neponovljivo močjo. Čutnost in razkošje se v dišečem olju za telo harmonično prepletata. Potrebnih je le nekaj božajočih gibov, da se koža zmehča in odišavi s čarobnostjo in polnostjo Baccarat Rouge 540. Z dišavno meglico za lase cvetlični, ambientalni in lesni vonji napolnijo zrak z vsakim gibom glave. Lahka tekstura meglice in močna dišava dajeta lasem neprekosljiv čar. Nazadnje, čutna potopitev doseže vrhunec s penečim oljem za telo. Po nanosu se čutno srečanje med dišavo in kožo poveča zaradi prisotnosti 24-karatnih zlatih delcev, ki na koži tvorijo nežno dišečo, bleščečo tančico. V pravi alkimiji čutov se hkrati prebudijo dotik, vonj in pogled. Nešteto zvezd bo utripalo na nebu na božično noč … in na vsak dan v letu 2024, ki prihaja!