PLATINASTI POKLON

Leta 2019 je parfumska hiša Clive Christian Perfume ob 20-letnici delovanja in v poklon svojim začetkom iz podjetja Crown Perfumery Company, ustanovljenega leta 1872, ustvarila te ikonične dišave v omejeni izdaji. Dva parfuma sta bila ustvarjena kot utelešenje vsega ponosa, strasti in ustvarjalnosti, ki so bili vloženi v vsak parfum britanske znamke Clive Christian, in predstavljata odlično priložnost za predstavitev elementov, zaradi katerih so parfumi Clive Christian resnično ikonični. Leta 2023 ponovno spoznajte sodobni klasiki Iconic Masculine in Iconic Feminine, ki ju krasita platinasta pokrovčka. Edinstvena abstraktna oblika na strani stekleničk, ki jo navdihujejo okrasne kletke na parfumih Crown Perfumery Company iz leta 1872, dodaja pridih elegance.

Te svetle, kot dragulj obarvane stekleničke zasijejo izključno v božičnem obdobju. Z ikonično ženstvenostjo pri kateri se eksplozija damaščanske vrtnice, kraljice cvetja sreča z bogatim žafranom ter medenim poljubom slive in vijolice. Kristalno čiste cvetlice in jantar se iskrijo, da ustvarijo ženski parfum ikoničnega para. Popolnoma izdelan Amber Floral je svež in pripravljen za dolgoživost, ki na koži traja več kot 8 ur in se iz svetle cvetlice s slivovimi poudarki prevesi v mehak mošusni jantar. Dišava je tako osebna kot zašepetana skrivnost in vzbuja občutek razkošne intimnosti in brezčasne privlačnosti. Dišavna družina: grenko-sladek, usnjen in čuten žafran, kralj začimb, katerega uporaba v parfumeriji sega v antiko. Srce dišave je damaščanska vrtnica, nabrana v bolgarski “dolini vrtnic”, obrana le maja in junija ob zori, za konec občutenja med, pridobljen neposredno od lokalnih čebelarjev na jugu Francije, daje topel ton in okrepi cvetlične note dišave. Kaj pa ikonična moškost? Razburkanost petitgrina, ki se prepleta s sladko mandarino, se dvigne v sveže višave z bleščečim rožnatim poprom.

Sočen stisk yuzuja z aromatičnim rožmarinom se poglobi v gladko cedro in ustvari moški parfum kultnega para. Popoln primer lesnega citrusa, ki je hkrati energičen in skrivnostno globok, z neprimerljivo daljšo obstojnostjo na koži (več kot 8 ur), ki potuje od svetlih citrusov do dimljenega vetiverja. Kompleksnost dišave sestavlja kar 195 dragocenih sestavin. Zadiši najprej kot Yuzu, zelena, grenivki podobna nota, ki izvira iz Kitajske, ta sestavina se pogosto uporablja tudi v kuhinji na Japonskem in v Koreji. Nato kot osrednje note prevladujejo namesto grenke pomaranče za popestritev uporabljena drobna zrna mandarine, kar je bolj sladka različica tradicije teh dišav. In za zaključek haitijski vetiver, izdelan najvišje kakovosti, nabran zaradi svojega dimljenega, zemeljskega in lesnega fiksativnega vonja. Clive Christian Perfume je vodilna neodvisna britanska parfumska hiša z vizijo ustvarjanja najboljših parfumov na svetu. Predhodnica znamke, družba Crown Perfumery Company, ustanovljena leta 1872, je edina, ki je kdajkoli dobila dovoljenje za uporabo krone kraljice Viktorije na svojih stekleničkah. Ta podoba še danes zaznamuje vsako stekleničko parfuma Clive Christian.