TORBA CARASKY, ČUDOVITA IN DIH JEMAJOČA

Če ste hrepeneli po novem in briljantnem, čudovitem in zasvajujočem, ne iščite več. Za vas smo namreč pripravili zanimiv članek o ikonični torbi Carasky, novem izstopajočem, skoraj že umetniškem produktu Christiana Louboutina. Kaj bi sploh povedali o tej torbi in francoski znamki razen tega, da si vsak dan zasluži, da jo nosimo s pridihom prefinjenega razkošja! Torba, ki je hkrati tako zelo prktična in sila elegantna, je svoj navdih našla v Christianovi strasti do draguljev in kron, ki sta univerzalna simbola moči, sijaja in kraljevskega razkošja.

»Vedno so me privlačili dragulji, zlasti krone. Predstavljajo popoln krog in ko se končno zlomijo, postanejo sonce, katerega žarki so bili dvignjeni navzgor, okrašeni z oblikami kot so krogi, krogle ali kvadrati, ki poosebljajo številne simbolne pomene. S tem v mislih sem oblikoval zaponko torbe Carasky.” – Christian Louboutin

Njena sodobna a večno relavantna zasnova, zamišljena kot sodoben šarm, primerna za vsako priložnost in vsak trenutek dneva, kar kipi od popolnosti sferičnih linij, medtem ko različne dolžine paščka omogočajo, da lahko ta sodobni izraz premijskega okusa nosite čez telo ali čez ramo. Vsekakor vsestranska, a prefinjena izbira za moderno žensko garderobo. Toda tisto, kar jo resnično razlikuje od vseh ostalih torb na tržišču premijskih produktov, je zaponka, podobna dragulju, okrašena s štirimi Cara konicami, ki kraljuje na straneh torbe. Dejansko gre za referenco Hišni animaciji Loubi in the Sky, s pogledom na katero se spomnimo zvezd, ki se svetijo visoko na jasnem nočnem nebu.

Čudovita in dih jemajoča lepotica Carasky je na voljo po vsem svetu v mini in majhnih velikostih, različnih barvah in izpeljanih različicah z različnimi dodatki.

Legendarna modna hiša Christian Louboutin pa je v Parizu na poseben digitalen način poleg nove torbice predstavila tudi svojo težko pričakovano kolekcijo za pomlad/poletje 2022. 360 stopinjska poglobljena izkušnja se je z ustreznim naslovom »Loubillusions« odvijala v L’Atelier des Lumières v Parizu – nekdanji livarni iz 19. stoletja, ki je bila od takrat preoblikovana v muzej, posvečen razstavam digitalne umetnosti.

Za namen Louboutinove digitalne vitrine je bil 3000 kvadratnih metrov belega prostora preoblikovanih v prostor za štiri različne animacije, od katerih vsaka ustreza temi, ki je vtkana v zbirko pomlad/poletje 2022, od japonskih vrtov zen do čudovitih zlatih slapov. Izkušnja, ki je bila projicirana na stene, je bila vseobsegajoča in zanimiva – namig o prihodnosti tednov mode in mestu, ki ga ima tehnologija pri ogledu kolekcij v prihodnosti.

Kolekcija je seveda v prvi vrsti predstavila torbo Carasky, drugi poudarki pa so vključevali prvo unisex zbirko Hiše ‘Our Angels’, sestavljeno iz škornjev in usnjenih izdelkov. Na voljo so bile tudi kolekcije Boom Boom, sladkarijam podobna zbirka svetlih, igrivih kosov, Pin Up, z risanimi motivi umetnika Davida Beroda ter Or De Saba, vrhunski prikaz Louboutinove predanosti vrhunski izdelavi.

Christian Louboutin je sicer eden najbolj znanih oblikovalcev čevljev na svetu – rdeči podplati njegovih modelov so postali sinonim za razkošje in statusni simbol. Znamka svoje premijsko zasnnovane modne kose prodaja v približno 150 veleblagovnicah in lastnih butikih v več kot 35 državah, prva namenska trgovina z moškimi oblačili Louboutin se je odprla v New Yorku leta 2012.

Louboutin je sicer odraščal v Parizu, ker pa naj bi svoj čas porabil za skiciranje čevljev in ne za študij, so ga menda izključili iz treh šol. Čeprav ni formalno izobražen, je obiskoval Académie d’Art Roederer, kjer je študiral risanje in dekorativno umetnost. A ni se dal. Ko je kot najstnik pobegnil v Egipt in Indijo, se je kasneje vrnil v Pariz s portfeljem, napolnjenim s skicami fantastičnih petk, ki so spremenile prihodnost mode.

Ko je s svojim portfeljem pristopil k vsem večjim modnim hišam, je Louboutin začel svojo kariero pri Charlesu Jourdanu, enem od pariških čevljarjev, ki velja za enega najbolj cenjenih na svetu. Louboutin je kasneje Charlesa Jourdana zapustil, da bi deloval kot samostojni oblikovalec in delal za Chanel, Yves Saint Laurent in Rogerja Vivierja.

Christian Louboutin je s časom svojo prvo trgovino odprl v Parizu leta 1992, njegove čevlje z rdečim podplatom, ročno izdelane v Italiji, pa so kmalu za svoje vzele hollywoodske igralke in pariška modna smetana.

Christian je kasneje v svoji kareri sodeloval z veljaki, kot so Alexander McQueen, Lanvin, Victor & Rolf, Roland Mouret in Jean Paul Gaultier. Leta 2014 je Louboutin lansiral lepotno linijo in leta 2018 s Puigom podpisal lepotno licenco.