ŠKANDALOZNO IN NADVSE ELEGANTNO

Vsaka praznična kolekcija COLLECTION LIBRE je povezana s svetom CHANEL. V teh osredotočenih letnih kolekcijah so kot talisman razpoznavni znaki in kodi Mademoiselle Chanel, posodobljeni za prihajajoči letni čas. »Ko izberem in intenzivno proučujem klasične simbole Hiše Chanel, lahko v obstoječe podobe in ideje vlijem novo energijo in nov duh,” razloži Lucia Pica. V praznični kolekciji COLLECTION LIBRE 2018 je Lucia Pica kot talisman prevzela simbol leva, ljubljeni ikonski simbol Gabrielle Chanel, in upodobila mogočnost in čustveno intenzivnost prazničnega obdobja. “Ženska, ki nosi MAXIMALISME DE CHANEL, se ne skriva, rada vidi, da jo gledajo,” pove Lucia Pica. “Ličila obravnava skoraj tako kot modni dodatek – okras, ki poskrbi za kanček drame, ne da bi nujno z njim vabila pozornost. Proizvode izbira na način, da ustvari osupljiva nasprotja.”

Začne se s prefinjenimi zlatimi toni levje barvne palete, nato se kolekcija Lucie

Pica razvije v globlje proučevanje kovinskih tekstur in občutkih začudenja ter notranje samozavesti, ki jih budijo. Z upodobitvijo moči in odpornosti kovine, s poudarkom na odsevu subtilnih zglajenih kovinskih površin in nepopolnosti na površinskem filmu, se kovinske teksture v kolekciji MAXIMALISME DE CHANEL kažejo v edinstveni polarnosti svetlobe in sijaja. MAXIMALISME DE CHANEL je kolekcija prežeta s prazničnim duhom. Paleta za ustnice v omejeni izdaji in osvetljevalec za obraz sta nalašč za obdarovanje, slednji s plemenitim motivom leva, ki je odtisnjen na površini svetlikajočega se proizvoda. Okrasne in dragocene na pogled, drzne in zgovorne ob nanosu, nove kovinske barve ženske hrabrijo, da se predajo užitku njihove opaznosti. Izdelki so kot ekskluzivne kreacije. Veličastnost navdihujočega leva CHANEL je odtisnjena v samih proizvodih kolekcije COLLECTION LIBRE 2018, saj je njegova podoba upodobljena na površini dveh ekskluzivnih kreacij. LE LION DE CHANEL je kompaktni osvetljevalec bledo zlatih odsevov, medtem ko so sijoča senčila za veke OMBRES PREMIERE POUDRE kot dragoceni dragulj s površino z »vlitim« motivom leva. “Podoba leva, ki ga je visoko cenila Gabrielle Chanel, je tudi zame zelo pomembna — moč leva nakazuje na hrabrost in pompoznost ženske, ki nosi njegovo podobo ali barve. Z MAXIMALISME DE CHANEL sem želela ustvariti vpadljivo, glamurozno prisotnost, ki stremi k pozitivizmu – nekaj, kar lahko ženska nosi, ko želi izstopati,” nam zaupa vedno nasmejana Lucia Pica. Obe zbirateljski kreaciji v omejeni izdaji sta namenjeni za svežo in čisto polt, v kolekciji osupljivih kovinskih proizvodov za oči, ustnice in nohte. Zato prosojna, zračna tekstura osvetljevalca LE LION DE CHANEL ustvari slonokoščeno zlati biserovinasti lesk na obrazu. Tretja ekskluzivna kreacija predstavlja dodatno nasprotje kovinskim teksturam, ki so v jedru kolekcije MAXIMALISME DE CHANEL — to je paleta za ustnice, ki jo odlikujejo najbolj priljubljene barve in teksture Lucie Pica. LA PALETTE CARACTERE je sestavljena iz svilnatih, bogato žametnih in mat tekstur za ustnice v drznih in izrazitih odtenkih. “Za vsakogar je nekaj,” pravi, “od močnih rdečih in bordo do živo oranžnih.” Kot pika na i prazničnemu glamurju je ROUGE ALLURE VELVET z imenom N°5, kot mitična dišava, odet v rdečo embalažo kot ekskluzivna omejena izdaja. “Ko pomislimo na kovinske barve, pomislimo na nebarve. A če dobro pogledamo, vidimo, da so kovinske tudi barve. Zato je zame pomembno, da vsako barvo podrobno proučim,” razloži Pica. Kovinske barve, ki so povezane z levom in njegovo podobo, ki je priljubljena na kovancih, so vplivale na kolekcijo MAXIMALISME DE CHANEL. Vendar pa je Pico med raziskovanjem odpeljalo onkraj svetleče se zlate barve medaljonov. “Veliko bolj me očara način, kako svetloba potuje po popraskani kovinski površini kot pa po popolni, zrcalni površini,” pove. “Ko začnete upoštevati te odtenke, naletite na nepričakovane barve in učinke.”

Naklonjenost Lucie Pica očarljivim detajlom in ne popolnosti brez življenja je bila zasnova za sveže priložnosti za oči, kjer se kontrastni odtenki senčil OMBRE PREMIERE POUDRE slojijo in ustvarjajo osupljive nove učinke, ki presežejo vsa pričakovanja. “Belo zlata Electrum Lamé je bolj bleda, peščena in manj rumena kot čista, brončena Cuivre Lamé,” razloži. OMBRE PREMIERE CREME je subtilno vsestranska. Samostojno bo prosojno roza zlata podarila prefinjen sijaj na vekah, kot baza pa poskrbi za toplo intenzivnost kompaktnih senčil za veke MAXIMALISME DE CHANEL. “Kovinske barve v hipu izzovejo ‘wow’ učinek. Bila sem mnenja, da če se že sveti, naj se res sveti – ne samo glos ali ljubko svetlikajoče se površine. To ni le kovinski glos sijaj,” pove Pica. Vroč tekoče kovinski značaj sijaja za ustnice ROUGE COCO GLOSS v kolekciji MAXIMALISME DE CHANEL je v dveh bleščečih se kovinskih opcijah za ustnice: Liquid Bronze, topla roza platina in Flaming Lips, nevarna kovinska in roza bakreno rdeča. In za še več intenzivnosti na ustnicah poskrbi ROUGE ALLURE VELVET N°5 v mogočni mat rdeči. Nohti so nepogrešljiv zaključek kateregakoli lepotnega videza. V kolekciji kovinskih tekstur ima lak za nohte LE VERNIS LONGUE TENUE zadnjo besedo. Opulence je zlato zelena roza brončena, medtem ko nase opozarja Flamboyance z intenzivno rdečo z zlatimi odsevi. Globoka rdeča osnova, ki žari skozi sloje bleščic z vsakim nanosom. Škandalozno, res je. A obenem nadvse elegantno.