DRZNA DVOJNOST

Sedaj francoska znamka Chanel predstavlja novo in elegantno interpretacjo te dišave. Nova priložnost je takorekoč na dosegu vaših rok. V letu 2002 so pri znamki Chanel predstavili novo linijo dišav Chance, ki je bila vesela in optimistična cvetlična dišavna kreacija. Ime, ki spominja na  priložnost, uspeh in dosežek. “Zgrabiti priložnost in ustvariti srečo je način življenja.”, je dejala Gabrielle Chanel. In ni naključje, priložnost moraš ustvariti, jo poiskati. Je proizvod napora in strasti. Štiri interpretacije te sedaj že ikonske dišave so bile rojene, med katerimi je Chance Eau Fraîche Eau de Toilette, cvetlično iskriva dišava s sodobno, prefinjeno in odločno lahko sledjo, v kateri najdemo note jasmina in citrone skupaj z akordom tikovega lesa. Lahko zapišemo da gre za poživljajočo kompozicijo z očarljivim optimizmom.

V letu 2023 znamka Chanel ponuja novo interpretacijo dišave Chance Eau Fraîche Eau de Toilette in so tako ustvarili dišavo, ki združuje gostost parfumske vode s prosojnostjo toaletne vode. Za to edinstveno kompozicijo je kreator dišav znamke Chanel Olivier Polge ojačal intenzivnost dišave brez, da bi prevladovala nad svežino, kar je bil novi izziv, ki mu je parfumer kos z velikim uspehom. Chance Eau Fraîche Eau de Parfum ima isto spontano, živahno naravo toaletne vode Eau de Toilette, a za seboj pusti bolj intenzivno sled. Ne gre za prilagoditev koncentracije, saj je kreator dišave ustvaril nekaj popolnoma novega. Nota citrone je postala še bolj razveseljiva, brez da bi izgubila svojo sočnost, jasmin je bogatejši in bolj intenziven, akord tikovega lesa pa razodeva svojo jantarno plat, ki mu podarja neko posebno povsem svojo eleganco.

Pogovor o ustvaranju nove dišave s parfumskim nosom znamke Chanel Olivierjem Polgem:

Kakšen je bil ustvarjalni proces v ozadju nove dišave Chanel Chance Eau Fraîche Eau de Parfum?

Olivier Polge: Šlo je za rahle spremembe, da se poudari občutek, ki ga nudi toaletna voda. Zamisel je bila čim bolj se približati skrajnostim, še bolj izpostaviti sveže note z agrumi in podariti globino v osnovi dišave, z jantarnimi notami, za še več vedrine. Izziv je bil poudariti intenzivnost, izvabiti osnovo dišave in dodati globino, ohranjajoč njene sveže lastnosti.

Je parfumska voda radikalni odklon od toaletne vode?

Olivier Polge: Obe imata svež in pisan dišavni profil, z jasminom kot rdečo nitjo v jedru dišave. Nova edicija je bolj slojevita in jantarna kot toaletna voda. To doseči je zahtevalo dodati intenzivnost na vsakem sloju kompozicij.

Kako bi opisali razliko med dišavama Chanel Chance Eau Fraîche Eau de Toilette in Eau de Parfum?

Olivier Polge: Parfumska voda je sveža, lesna dišava, ki se razpre s silovito svežino, ki je še bolj poživljajoča in vznemirljiva kot prej in katero še bolj poudarijo aldehidi. V tej interpretaciji je cvetlično srce z jasminom še bolj bogato in podarja sijočo, polno lastnost. Akord tikovega lesa in bolj intenzivne jantarne note podarijo bogastvo in globino ter ustvarijo še bolj prisotno dišavno sled.