BOGATE NOVOSTI V SAMSUNGOVI PONUDBI ZASLONOV

Družba Samsung Electronics je pred sejmom CES 2023 predstavila nove linije zaslonov Neo QLED, MICRO LED in Samsung OLED ter izdelke in dodatke za prilagajanje življenjskemu slogu. Letošnja ponudba vsebuje napredne in inovativne izdelke, ki se osredotočajo na izboljšano povezljivost in prilagojene izkušnje potrošnikov.

Široka paleta ponudbe Samsung pomaga uporabnikom ustvariti prilagojene izkušnje z napravami, ki jih uporabljajo vsak dan, z bolj intuitivno tehnologijo kot kdajkoli prej. Samsung je letos naredil še korak naprej na svoji nenehno razvijajoči se poti k poenostavitvi vsakdanjega življenja potrošnikov z brezhibno integracijo več naprav v celotnem ekosistemu platforme za pametne domove SmartThings.

“V letu 2023 premikamo meje inovacij, da bi potrošnikom ponudili več kot le vrhunsko kakovost slike. Želimo jih navdušiti s celostno izkušnjo z vrhunsko napravo, prilagojeno temu, kar potrebujejo in želijo od svojega povezanega doma,” je dejal Cheolgi Kim, izvršni podpredsednik za področje Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. “S SmartThings je naša napredna tehnologija brezhibna in intuitivna, zaradi česar je življenje vsak dan bolj trajnostno, dostopno in prijetno.”

Vrhunska in povezana doživetja s tehnologijo Neo QLED

Najnovejši nabor televizorjev Samsung Neo QLED 8K in 4K potrošnikom zagotavlja vrhunske možnosti, ki ustrezajo vsem potrebam. Kakovost slike Neo QLED poganja Samsung napredni Nevralni kvantni procesor, ki podpira televizor z osvetlitvijo LED Quantum Mini s 14-bitnim procesiranjem in nadgradnjo z umetno inteligenco, kar omogoča funkcije, kot sta Shape Adaptive Light Control in Real Depth Enhancer Pro za tridimenzionalno, realistično sliko. Samsung monitorji QLED 2023 Neo presegajo zgolj jasno sliko, saj imajo ploščo visoke ločljivosti in Samsung algoritem, ki poganja novo Samsung funkcijo Auto HDR Remastering. Ta uporablja tehnologijo globokega učenja umetne inteligence za analizo in uporabo učinkov visokega dinamičnega razpona (HDR) v realnem času na vsebine standardnega dinamičnega razpona (SDR) po posameznih prizorih, zaradi česar so vsebine SDR svetlejše in živahnejše za popolno potopitev v svet tehnologije. Poleg tega uporabnikom sistema SmartThings ni več treba kupiti ločenega ključa SmartThings za povezovanje in upravljanje naprav Zigbee in Thread. Leta 2023 bo enočipni modul SmartThings Zigbee & Matter Thread neposredno vgrajen v Samsung izdelke. Za vrhunsko izkušnjo s povezanimi napravami pa SmartThings samodejno sinhronizira naprave za lažji nadzor ne le Samsung naprav, temveč tudi naprav tretjih oseb in naprav IoT za brezhibne povezave.

 • Klepetajte skupaj: Uporabniki lahko preprosto vstopijo v skupino za klepet v živo in v realnem času delijo svoje misli in komunicirajo z drugimi, ki prav tako gledajo isto vsebino.
 • ConnecTime: Olajša sprejemanje video klicev s povezanih naprav, saj zagotavlja večjo platformo za video klice na televizorju in nemoten prehod na manjšo napravo, če se želi uporabnik oddaljiti in prenesti klic na drug zaslon. 
 • 3D pogled na zemljevid: Zasnovan tako, da uporabnikom omogoča priročno upravljanje in spremljanje povezanih naprav, uporabnikom omogoča pogled na njihov dom in vse naprave SmartThings s ptičje perspektive.

Razširitev možnosti gledanja z MICRO LED in Samsung OLED

Linija 2023 MICRO LED ponuja nove modele zaslonov s premerom od 127 do 355,6 centimetrov, ki potrošnikom zagotavljajo široko paleto možnosti za neprimerljivo kakovost slike in doživetje zaslona. Zaradi svoje modularne narave MICRO LED ni vezan na obliko, razmerje in velikost, zato ga je mogoče popolnoma prilagoditi želeni postavitvi potrošnika. Poleg tega je brez okvirjev, zato je ne glede na konfiguracijo meja med zaslonom in resničnim življenjem brezhibna. Da bi potrošnikom zagotovili še več možnosti gledanja, je Samsung linija OLED 2023 zdaj na voljo v 55-, 65- in novih izjemno velikih 77-palčnih modelih. Samsung najnovejša linija OLED je opremljena s tehnologijo Quantum Dot, ki je bila razvita za Samsung diode Neo QLED, ter nevronskimi kvantnimi procesorji, ki ohranjajo ključne prednosti tehnologije OLED, hkrati pa izboljšujejo omejitve pri njeni svetlosti in prikazu barv. Razširjena linija ima frekvenco osveževanja 144 Hz in vse Samsung pametne funkcije, vključno s Samsung Gaming Hub. Prvič so televizorji Samsung OLED opremljeni z AMD-jevim certifikatom FreeSync Premium Pro za vrhunsko igralno izkušnjo na OLEDu. Za razširitev možnosti gledanja Samsung pri vseh svojih pametnih televizorjih ponuja storitev Samsung TV Plus. Brezplačna storitev televizije z oglasi (FAST) in videa na zahtevo zagotavlja več kot 1800 kanalov po vsem svetu, vključno z več kot 50 lastnimi in upravljanimi kanali, ki dosegajo 24 držav in 465 milijonov naprav po vsem svetu na televizorjih in mobilnih napravah podjetja. Storitev je 100-odstotno brezplačna in ne zahteva prenosov, naročnin ali dodatnih naprav.

Raziščite nov svet iger s Samsung Gaming Hubom

Samsung Gaming Hub, novi dom za igranje iger na Samsung pametnih televizorjih, uporabnikom ponuja neomejen dostop do več tisoč priljubljenih iger partnerjev, kot so Xbox, NVIDIA GeForce Now, Amazon Luna in Utomik, brez pretakanja, omejitve shranjevanja ali konzol. Poleg tega gre za najbolj intuitivno igralno izkušnjo, pri kateri lahko igralci preprosto vklopijo svoj televizor in igrajo. Samsung Gaming Hub, ki je bil predstavljen lani, zagotavlja neverjetno kakovost slike in povsem nov način pristopa k igranju iger – z večopravilnostjo, razširjenimi partnerstvi in pretakanjem 4K. Igralci lahko celo gledajo več vrst vsebin hkrati. Leta 2023 bodo nadgradnje za GameBar 3.0 s funkcijo MiniMap Sharing in Virtual Aim Point izboljšale izkušnjo za vse vrste igralcev. Funkcija MiniMap Sharing igralcem omogoča, da si na katerem koli zaslonu takoj ogledajo zemljevid svoje igre, funkcija Virtual Aim Point, zasnovana za prvoosebne strelce (FPS), pa igralcem omogoča, da si v kateri koli igri ogledajo opaznejši križ, da lahko izvedejo popoln strel. Samsung Gaming Hub je na voljo tudi na Samsung pametnih monitorjih in igralnih zaslonih – vključno s serijo Odyssey. Z Odyssey Ark lahko igralci zaslon obračajo navpično ali vodoravno glede na želeno orientacijo in uživajo v poglobljenih igrah s 139,7-centimetrskim ukrivljenim zaslonom 1000R in zmogljivim zvokom.

Povzdignite svoj življenjski slog z razširjeno ponudbo lifestyle in novimi funkcijami

Potrebe potrošnikov po polnejšem življenjskem slogu se nenehno spreminjajo. Da bi se v tem okolju orientirali, je Samsung predstavil nove izdelke in funkcije za življenjski slog, ki uporabniško izkušnjo dvigujejo na višjo raven in potrošnikom omogočajo, da prilagodijo način gledanja in doživljanja zaslonov.

 • Premiere 8K: leta 2023 bo Samsung predstavil novo iteracijo svojega laserskega projektorja, Premiere 8K. Linija projektorjev z izjemno kratkim metom je zdaj opremljena z modelom 8K, ki uporabnikom omogoča enako izjemno velik zaslon v še višji ločljivosti. Projektor podpira največjo velikost zaslona 150 palcev, kar zagotavlja ogromen zaslon z odlično ločljivostjo.
 • Projektor Freestyle s funkcijo Smart EDGE Blending: Freestyle je izjemno prilagodljiva naprava, ki uporabnikom omogoča, da gledajo, kar želijo, kjerkoli želijo. Leta 2023 lahko uporabniki izkoristijo novo funkcijo Smart EDGE Blending, ki jim omogoča uporabo dveh naprav in gledanje vsebin v konfiguraciji 21 : 9 brez ročnega postavljanja ali prilagajanja. Naprava 2023 Freestyle bo podpirala tudi Samsung Gaming Hub za več zabave na poti.
 • Nov uporabniški vmesnik in dodatna oprema: V letu 2023 Samsung uvaja novo in izboljšano trgovino Samsung Art Store s funkcijami, kot so pregledi na prvi pogled in razširjena ponudba vsebin, ki posnemajo izkušnjo obiska galerije ali muzeja. Novost je tudi možnost kovinskega okvirja za sodoben in razkošen videz okvirja The Frame. Samsung najnovejšo linijo televizorjev je mogoče namestiti s samodejnim vrtljivim stenskim nosilcem in stojalom, ki samodejno vrtenje in navpično izkušnjo gledanja medijev iz serije The Sero prenaša na druge televizorje, vključno s televizorji The Frame in Neo QLED.

Vsakodnevna trajnost s Samsung zasloni

V skladu z najnovejšo okoljsko strategijo, objavljeno leta 2022, si Samsung skupaj s partnerji in strankami dosledno prizadeva za ekološko ozaveščenost, kar zagotavlja širši vpliv v celotnem življenjskem ciklu izdelka. Zato je vsak korak v življenju produkta ekološko ozaveščen, od učinkovitejšega proizvodnega procesa do zmanjšanja embalaže in spremembe načina uporabe izdelkov s strani potrošnikov.

 • Reciklirani materiali: Samsung bo pri liniji 2023 20 % delov nosilcev, uporabljenih za daljinski upravljalnik SolarCell Remote, nadomestil z reciklirano plastiko, najdeno v oceanu. Poleg tega se za glavne dele napajalne plošče uporabljajo reciklirane aluminijaste pločevinke in baker, s čimer se nadomesti približno 12 % prvotno uporabljenih materialov.
 • Zmanjšanje vpliva proizvodnje: Samsung je zasnoval lahek brizgalni kalup, ki potrebuje manj materialov, s strukturo, ki jo je mogoče ponovno uporabiti, kar zmanjša skupno porabo energije in surovin, potrebnih za proizvodnjo.
 • Način varčevanja z energijo z umetno inteligenco: Samsung televizorji 2023 prek sistema SmartThings podpirajo način varčevanja z energijo AI, ki uporabnikom na nove načine pomaga prihraniti več energije. Storitev SmartThings Energy Service na televizorjih pomaga zmanjšati ogljični odtis s preprostimi spremembami, kot je samodejni preklop na način varčevanja z energijo na določenih napravah, ko niso v uporabi. S funkcijo 3D Map View pa bo lažje pridobiti celosten pregled nad povezanimi napravami in uresničiti ideje za varčevanje z energijo.
 • Ekološka embalaža: Samsung ekološka embalaža bo leta 2023 opremljena z minimalnim tiskom, tako da bo pri njeni izdelavi porabljeno manj črnila, Samsung pa bo za zmanjšanje uporabe plastike v embalaži uporabljal papirnati trak. Poleg tega se bo velikost embalaže zmanjšala, da se bodo zmanjšale skupne emisije ogljika.

Večdimenzionalna zvočna pokrajina in kakovost zvoka z umetno inteligenco

Vrhunska izkušnja na zaslonu je popolna le z izjemno poglobljenim zvokom. Samsung televizorji so opremljeni z impresivnimi vgrajenimi zvočniki, imajo pa tudi zmogljive zvočne funkcije in naprave, ki izboljšajo izkušnjo gledanja in poskrbijo za nekaj resnično kinematografskega.

 • Preoblikovanje zvoka z umetno inteligenco: V letu 2023 bosta Samsung vodilni televizor in zvočnik soundbar ponujala funkcijo Sound Remastering, ki s pomočjo umetne inteligence predela vsak zvočni objekt in tako zagotovi, da so glasovi jasni, da so zvoki iz okolja popolnoma zajeti in da je glasnost vsake komponente ravno pravšnja.
 • Novi zvočni pasovi: Poleg vodilnega zvočnika Soundbar HW-Q990C z 11.1.4-kanalnim zvokom, ki podpira Dolby Atmos, izjemno tanek HW-S800B ponuja mogočen potopljiv zvok Dolby Atmos iz 3.1.2-kanalne naprave, ki je le 40 mm visoka in 38 mm globoka. Zlahka jo namestite k kateremu koli televizorju in še vedno ponuja jasen zvok s prodornimi nizkimi toni.
 • Q-Symphony: nova iteracija harmonije med televizorjem in zvočno vrstico 2023, bo zagotovila močno izpopolnjen zvok, za katerega zvočna vrstica uporablja nevronsko procesno enoto televizorja za analizo zvočnih signalov in obdelavo vsakega zvoka za več podrobnosti kot kdajkoli prej.

Te zvočne funkcije in naprave dopolnjujejo izkušnjo gledanja, tako da bodo leta 2023 Samsungove naprave najbolj povezane, najzmogljivejše in najbolj prilagodljive za doslej najboljši in najbolj prilagojen ekosistem naprav.