CHRIS KIRK POKORIL OKRNJENO ZASEDBO

Chris Kirk (-14) je v končnici premagal Erica Cola in osvojil turnir Honda Classic 2023. Kirk je s tem osvojil svoj peti naslov PGA Tour in prvega po skoraj osmih letih.

Kirk, ki je celotno sezono igral soliden golf, je ljubitelje golfa spomnil na svoj talent, vključno z rezultatom dneva 62 na zelo težkem igrišču PGA National, ki običajno ne prinaša nizkih rezultatov. Cole in Kirk sta se sicer za zmago borila celo nedeljo in dejansko nobeden od preostale konkurence ni imel praktično nobene možnosti. In bilo je zanimivo. Z enim udarcem prednosti je namreč Kirk na 18. jamici poslal svoj drugi udarec v vodo, kar je Coleu dalo priložnost za zmago na turnirju – potreboval je 2 udarca. Cole je nato dosegel par, medtem ko je Kirk dosegel “bugija”, kar je izsililo končnico.

No, četudi je Coleovo ime morda neznano mnogim oboževalcem PGA Tour, si je 34-letnik na turnejah nižjega razreda nabral kar nekaj izkušenj in v zadnjih letih premagal nekaj neverjetnih ovir. Pred kratkim je namreč izgubil brata, nakar so mu diagnosticirali sladkorno bolezen tipa 1 in Addisonovo bolezen, insuficienco adrenalina, zaradi katere je tisto, kar večina izmed nas meni, da je “normalno” življenje, zanj izjemno težko.

No, če se vrnemo k dogajanju, Tyler Duncan je zasedel tretje mesto pri -12, za Colom in Kirkom. Ryan Gerard, ponedeljkov kvalifikant, je končal na četrtem mestu pri -10, medtem ko so branilec naslova Sepp Straka, Shane Lowry (lanski drugouvrščeni), Ben Martin, Ben Taylor in Justin Suh končali T5 pri -9.

Naključni oboževalec PGA Tour morda ne bo prepoznal veliko imen na lestvici najboljših ta teden. Lowry in Sungjae Im sta bila namreč edina igralca na turnirju, ki sta bila uvrščena med 25 najboljših na svetu. Ta pojav lahko predstavlja novo resničnost PGA Tour. Z določenimi dogodki (kot je Genesis prejšnji teden in Bay Hill naslednji teden), ki pritegnejo vsa velika imena, se zdi, da dogodki, kot je Honda, počasi odhajajo v pozabo.

Prihodni teden bodo tako na Arnold Palmer Invitational prisotni vsi najboljši igralci PGA Toura, vključno z branilcem naslova Scottiejem Schefflerjem, nekdanjim zmagovalcem Roryjem McIlroyem, prvim igralcem sveta Jonom Rahmom in večino drugih…