SAM BURNS JE DOBIL DOGODEK, KI GA BOMO MOČNO POGREŠALI

Potem ko je od srede odigral več kot 100 jamic, je Sam Burns v zadnjem dvoboju premagal Camerona Younga in zmagal na turnirju WGC Dell Match Play 2023. To je Samova prva zmaga v letošnji sezoni in njegova šesta profesionalna zmaga.

Razočaranje je sicer vedeti, da bo ta dogodek po tem letu pomahal v slovo, glede na količino fantastičnega golfa, ki smo ga videli ta vikend. Zadnji štirje igralci so bili namreč zmagovalec Masters 2022, štirikratni zmagovalec glavnega turnirja in dva obetavna igralca na turneji PGA.

Nedeljske tekme so bile verjetno najboljše v celem tednu in niso razočarale. Najprej je tako Rory McIlroy bil bitko proti Cameronu Youngu, pri čemer je imel Rory nadzor nad tem dvobojem tako rekoč ves dan do zadnje jamice, ko je Young z “birdijem” izenačil dvoboj in izsilil dodatne jamice. Cameron je bil nato bolj uspešen na prvi dodatni jamici, šokiral Roryja in napredoval v finale.

Na drugi strani nam je drugi polfinalni dvoboj prinesel spopad med Scottijem Schefflerjem in Samom Burnsom. Tudi ta tekma je šla naprej in nazaj… Sam Burns je držal vodstvo na prvih devetih jamicah, preden je Scottie dosegel tri zaporedne zmage in prevzel vodstvo “2up” na zadnjih devetih. Bitka je bila zato napeta do zadnje jamice, na kateri je Sam poskušal doseči svojega četrtega “birdija” zapored. Namesto tega je Scottie z “birdijem” odpravil par 4 18. jamico in izsilil dodatne igre. To je podaljšalo dvoboj še za tri jamice, na zadni pa je Sam z “birdijem” presegel Scottiejev par in napredoval v finale s Cameronom Youngom.

No, čakali smo izjemen obračun, a na žalost je imel Sam Burns druge načrte. Cameron je začel vroče, ko je skozi štiri luknje vodil za eno. Nato je Burns našel svoj ritem in dosegel “birdije” na treh od naslednjih štirih jamic. Nadaljeval je s tem trendom tako, da je z “birdiem” odpravil vsako jamico na zadnji devetki, dokler se, no, tekma ni končala pri 6&5.

V Austinu smo torej lahko spremljali razburljiv teden in spoznali, kako zelo bomo pogrešali ta dogodek v letu 2024. Upajmo, da se bo pred naslednjo pomladjo oglasil sponzor, ki bo ta dogodek vrnil.