IZJEMEN ZAMAH, KI JE OSREČIL MLADEGA NORVEŽANA

Viktor Hovland je včeraj uradno postal dvakratni zmagovalec na tekmovanjih PGA Toura. 23 letni Norvežan je zadnji krog zaokrožil z rezultatom 6-pod 65, skupno dosegel rezultat 20-pod, ter uspešno osvojil Mayakoba Golf Classic, zadnji dogodek leta na koledarju PGA Tour.

 

Aaron Wise je z rezultatom 19-pod osvojil drugo mesto.

 

“V resnici se mi ne zdi, da se v teh situacijah, ko sem pod pritiskom, znajdem dobro,” je dejal Hovland. “Na koncu sem se tresel – mislil sem, da sem možnosti izgubil po drugem udarcu na 16., kjer sem izvedel neverjeten par, vendar sem zgrešil udarec na 17. in vedel, da moram doseči »birdija« na 18. in dejansko mi je uspelo. Ja, v teh trenutkih se sploh ne počutim prijetno. «

Toda tega nikoli ne bi razbrali, saj je Hovland do polovice prišel z udarcema prednosti. Na igrišče se je nato vrnil z »bugijem« na 12, vendar je z naslednjimi udarci pokazal, da si zasluži zmago. Z »birdiji« je zaključil jamici 13 in 14, pri 15 za las zgrešil »birdie« bližanje, nato pa izvedel izjemen udarec »gor-dol« iz ovire na zelenici št. 16.   Ko je Hovland na 16. dosegel par, je bil Wise blizu zadetku na 18., a le za las zgrešil priložnost, da bi prišel do rezultata 20-pod. To je Hovlandu odprlo vrata. Z udarcem je zadel čistino, si pripravil čez 130 metrov dolg udarec, žogico spravil blizu zastavice in z udarcem z leve proti desni zapečatil zmago.