KEVIN NA JE OSVOJIL SONY OPEN

Štirinajst dni PGA turneje na Havajih se je končalo na vznemirljiv način – Kevin Na je namreč zdržal pritisk vrste nasprotnikov in dosegel svojo peto zmago na PGA Touru. Tukaj je vse, kar morate vedeti o zadnjem (nedeljskem) krogu na igrišču Waialae Country Club:

Lestvica: Na (-21), Chris Kirk (-20), Joaquin Niemann (-20), Webb Simpson (-19), Marc Leishman (-19), Brendan Steele (-19)

Foto: USA TODAY Sports

Dejstva: Na je potreboval približno 10 let ali 369 začetkov, da je dosegel svojo prvo zmago na PGA Touru (2011). Zdaj je 37 letni Na zahvaljujoč zadnjem krogu, v katerem je nastreljal 5-pod 65, zmagal že v četrti zaporedni sezoni v razponu 55 začetkov. Potem, ko je lansko sezono osvojil Tour Championship, je bil Na brez uvrstitve med najboljših 10 končal na šestih začetkih v tej sezoni, čeprav je dosegel rez na vseh, razen na enem. Po tej zmagi je Na dosegel 23. mesto na svetu – njegov letošnji cilj se je uvrstiti med prvih 20 – in nenadoma je na radarju ameriškega Ryderjevega pokala.

Kako se je zgodilo: Na, ki se je v sredo skoraj umaknil s prireditve zaradi poškodbe rebra, je v zadnji krog vstopil 2 udarca za Steeleom, a po nekaj napakah slednjega, je Na oživel. Z “birdiji” na jamicah št. 13, 14 in 15, je prevzel vodstvo, nato pa se je dvignil in spustil izza 18. zelenice, dosegel še enega “birdija” in prehitel Kirka in prekinil deljenje prvega mesta.