KONEC MUČNEGA NIZA

Če se je v zadnjih petih letih izkazalo, da je težje kot kdaj koli prej zmagati na PGA Touru, zahvaljujoč pritoku mladih, hitrih talentov, je Matt Kuchar pravkar dokazal, da so natančnost in izkušnje še vedno pomemben faktor.

40 letni veteran je izvedel kratek “par putt” in tako s prednostjo enega udarca osvojil Mayakoba Golf Classic, ki je potekal v Mehiki. Kuchar je v zadnji krog prinesel štiri udarce prednosti, za konec pa nastreljal 2 pod 69 in tako skupno prišel do rezultata 22 pod 262. To je bila 8. Zmaga v njegovi karieri, obenem pa prva po letu 2014, ko je osvojil RBC Heritage. V vmesnem času, ko ni osvajal naslovov, je zbral kar 33 uvrstitev med najboljših 10, blizu pa je bil tudi prvi zmagi na velikem tekmovanju, saj je leta 2017 na British Open dosegel drugo mesto.

“Zelo sem navdušen,” je dejal Kuchar. “Leto 2018 ni bilo takšno, kot sem si želel, ta zmaga pa je vendarle nekaj posebnega. Izjemen občutek je, ko osvojiš tekmo v Mehiki, ko greš od “hola” do “aloha”. Sedaj se odpravljam na Havaje, komaj čakam, da grem. Zelo sem navdušen.”

Kuchar se bo januarja vrnil na tekmovanju Sentry Tournament of Champions, s tem pa bo postal četrti igralec, po Woodsu, Mickelsonu in Poulterju star 40 let, ki se je uspel kvalificirati na Maui.