GOLF JE IGRA, KI MORA BITI DOSTOPNA VSEM!

Na dan, ko bi Dr. Charlie Sifford praznoval svoj 99. rojstni dan, so pri WME Legends naznanili mednarodno partnerstvo o zastopanju posesti “The Estate of Charlie Sifford” s podjetjem JLMP, ki trenutno upravlja z le tem.

Dr. Sifford je bil prvi Afro-Američan, ki si je prislužil vstopnico na PGA Tour in prvi temnopolti golfist, ki je bil sprejet v Svetovno golfsko dvorano slavnih leta 2004. Podjetje WME Legends bo pomagalo zastopati premoženje posestva, vključno z imenom, memorabilijo, življenjem in pravicami intelektualne lastnine po vsem svetu, s poudarkom na povečanju zapuščine z vsako novo generacijo.

Dr. Sifford je v začrtal pot za prihodnje generacije temnopoltih športnikov, vključno s Tigerjem Woodsom, ki o gospodu ljubkovalno govori kot o svojem “dedku”. In medtem ko je bil dr. Sifford prvi temnopolti igralec, ki je igral na turnirju turneje PGA Tour, mu je bil prvotno članstvo na PGA Tour prepovedano zaradi klavzule, ki veli, da so lahko člani le belci. Dr. Sifford je bil ključnega pomena za to, da je PGA Tour formalno odpravila to klavzulo in leta 1960 je PGA Tour izdal Siffordu status “odobrenega igralca”, ki mu je omogočil, da je kot začetnik igral na turnirjih pri svojih 39 letih.