DOBRO POČUTJE, POLNOST ŽIVLJENJA

Za Francisa Kurkdjiana se sreča skriva v preprostih stvareh, ki jih ponuja narava sama, kot so občutek sončne svetlobe na obrazu, kontemplacija nenehno spreminjajočih se barv neba ali božanje nežnega vetriča na vaši koži. Kaj če bi bila sreča na dosegu roke? Uživati v užitkih vsakdanjega življenja in narave, izkoristiti vsak nov dan in se držati najboljših delov.

“Bolj kot karkoli drugega je sreča biti v dobrem,” je zapisala francoska pisateljica Françoise Sagan z besedami, ki so tako preproste kot bistvena resnica, ki jo izražajo.

Dobro počutje pomeni biti v harmoniji s seboj, svojim umom, telesom in naravo. Brez pretvarjanja. Mens sana in Corpore sano – zdrav duh v zdravem telesu. To je ideal, ki ga Francis Kurkdjian tako natančno izraža s kolekcijo Aqua Cologne forte, v kateri je svežina okrepljena. Te tri kreacije, Aqua Universalis, Aqua Vitae in Aqua Celestia so navdihnjene s prednostmi tradicionalne kolonjske vode in nas popeljejo v sončne kraje, ki prekipevajo od barv in svežine. Francis Kurkdjian tej kolekciji zdaj dodaja četrti opus z novo Aqua Media Cologne forte, srednjo točko med svetlobo in svežino. Kot za vse svoje dišave Aqua je Francis Kurkdjian tudi za to četrto poglavje izbral latinsko ime, Aqua Media. In tako kot vsaki intenzivnejši kolonjski vodici ji je dodelil posebno bravo, zeleno, središče mavrice, fantastični pojav, ki se rodi iz vode in sončne svetlobe. Aqua Media forte je utelešenje ravnovesja in harmonije. Ta nova parfumska voda odpira okno v neskončno, brezmejno svežo, idilično pokrajino, kjer se zdi, da veter v divji travi vzpostavlja dialog z žuborenjem mirne bele vode. Aqua Media Cologne forte je radostna parfumska voda s pikantnimi, iskrivimi in skoraj ustno sladkimi svežimi notami, ki so polne življenja. Poudarki janeža, ki so Francisu Kurkdjianu tako zelo pri srcu, so v središču pozornosti in zasijejo v tem vrtu citrusnih not. Vrhnja nota je počasi razvijajoča se svetla bergamotka iz Italije, ki je rdeča nit celotne kolekcije Cologne forte. Združena je s kristalno noto hedione, znano po svojem zračnem, cvetličnem sijaju, v popolni harmoniji, ki sladkemu koromaču doda dih in volumen. Izjemen duet, ki ga ustvari harmonija verbene s sladkim koromačem, prikliče razposajeno, spreminjajočo se aromatično noto zelene barve. Ta botanična struktura je zgrajena na trdni osnovi lesnih mošusov, ki poudarjajo čutnost dišave. Učinek je poudarjen s pridihom pačulija sredi teh svežih not, ki razkrije električno, skoraj šumečo plat dišave z zelenim mahom. Zaradi teh novih zelo zelenih poudarkov, ki spominjajo na hladno infuzijo svežih divjih zelišč, je Aqua Media Cologne forte brez primere v Maisonovi garderobi dišav, v kateri so na svetlo postavljene janeževe note. Po besedah Francisa Kurkdjiana “Aqua Media Cologne forte diši po sreči in skrbi, vitalnosti in energiji ter pomirja s svojo navidezno preprostostjo. To je vse, kar me spravi v dobro razpoloženje. Nimam ničesar drugega, kar bi lahko dodal, vse je že tam, zapisano v formuli.” Sreča se ukorenini v ravnovesju in preprostih užitkih. Aqua Media Cologne forte je lahko tako vasa ponovno pridobljena harmonija.

Odkrijte kolekcijo Aqua Cologne forte

Aqua Universalis Cologne forte

Aqua Universalis Cologne forte je pojem sijoče bele svetlobe, ki je priveden do skrajnosti, čistega diha svežega zraka, občutka, ne vonja, čistoče. Bergamotka iz Kalabrije in sladkost akorda belega mošusa se prepletata s prelivajočim se valom prelivajočih se belih cvetov, kot sta pomaranča in sladki grah. Aqua Universalis Cologne forte uteleša radost živahnega, sijočega sončnega vzhoda, napolnjenega s čistim, svežim, obdajajočim zrakom.

Aqua Vitae Cologne forte

Aqua Vitae Cologne forte simbolizira sonce na vrhuncu s cvetličnim žarom, ki ga prečka val vročega zraka. Mandarina iz Italije daje bergamotki svetlo svežino, kar vodi v sijoč, citrusen in sončen cvetlični vonj, v katerem note v sozvočju vibrirajo v avreoli tople svetlobe. Sled Aqua Vitae Cologne forte je nasičena s soncem in čutnim mošusom, ki ga okrepi sandalovina iz Indije.

Aqua Celestia Cologne forte

Aqua Celestia Cologne forte je srečanje med modrimi odtenki morja in neba, obzorjem, ki vas vabi k izmikanju. Bergamotka se obarva s sadnimi notami črnega ribeza, mimoze (z malinami in robidami) in jasmina (z jagodami, marelicami in breskvami), nato pa se postopoma stopi v mehkobo sadnega mošusnega akorda. Aqua Celestia Cologne forte sprošča svetlo, kristalno čisto avro in ponuja miren pobeg proti obzorju.

Dišave Maison Francis Kurkdjian in druge luksuzne in nišne znamke lahko raziščete v Parfumeriji Lana, Bartola Kašića 8, Zagreb.