ZMAGA NA MATERINSKI DAN, KI POMENI OGROMNO

Po več kot petih težkih letih brez zmage se je Jason Day znova znašel v krogu zmagovalcev kot prvak AT&T Byron Nelson za leto 2023. To je Jasonova 13. zmaga na PGA Touru.

To je bila vsekakor čustvena zmaga za Jasona, potem ko se je boril s poškodbami in na splošno preprosto ni dosegal dobrih uvrstitev. Poleg tega je pred dobrim letom izgubil mamo – zmaga na materinski dan se je torej za 35-letnika zdela kot božje darilo. Kar se tiče golfa, je Jason zagotovo imel veliko dela, ko je vstopil v teden. Drugi igralec sveta Scottie Scheffler in favorit iz domačega mesta je bil velika konkurenca, saj je v uvodnih krogih dosegel rezultata 64-64, vendar se je v soboto boril z malce slabšim krogom, dosegel je par, in kljub rezultatu 65 v nedeljskem krogu to ni bilo dovolj, da bi ostal na vrhu lestvice.

Diplomant Oklahoma State in novinec na turneji PGA, Austin Eckroat, je naredil nekaj odličnih udarcev in se v soboto povzpel na lestvico najboljših, saj je nastreljal 8-pod 63. Austin je v zadnjem krogu dosegel lep rezultat 65 in čeprav to ni bilo dovolj za zmago, smo dobili igralca, ki ga bomo leta 2023 verjetno spremljali vse poggostoje. Prvak turnirja The Players 2017 Si Woo Kim je prav tako poskrbel za nekaj dvignjenega prahu, saj je na treh od svojih zadnjih petih jamic dosegel rezultat 22-pod parom. Na žalost za Kima je Day prav tako zadel svojo 72. jamico in se včlanil v klub igralcev z rezultatom 23-pod parom. Ta rezultat je bil na koncu dovolj dober za zmago.

Kitajec Marty Dou, ki se je boril za svojo prvo zmago na turneji TOUR, je nastreljal 67 in končal pri 20-pod. Schefflerju, drugouvrščenemu na svetovni lestvici, ki bi lahko z zmago prehitel Jona Rahma in se povzpel na prvo mesto, se je kot rečeno napad na zmago ponesrečil, zato se je pri 20-pod pridružil Tyrrellu Hattonu na 17. mestu.