WYNDHAM CLARK KONČNO DOSEGA SVOJ POTENCIAL

Wyndham Clark (-19) je osvojil Wells Fargo Championship, v bitki za naslov pa je za štiri udarce premagal Xanderja Schauffeleja. Clark je že od leta 2017, ko je postal profesionalec, znan kot golfist z izjemno visokimi obeti, vendar mu do zdaj še nikoli ni uspelo zmagati. A stvari se obračajo, saj v zadnjih tednih igra najboljši golf v svoji karieri. V tej sezoni je namreč dosegel šest uvrstitev med najboljših deset in od oktobra ni izpustil nobenega reza.

Zmaga je prišla na težkem prizorišču proti močni konkurenci. Status turnirja kot “Designated Event” pomeni dodatne točke FedExovega pokala in dodaten denar za Clarka, ki je zdaj peti na lestvici FedExovega pokala. Tudi Schauffele je imel odličen teden, vendar v nedeljo ni mogel iti dovolj nizko, da bi zares potisnil Clarka in končal pri 70. Vseeno pa je X man še vedno favorit, da bo kmalu osvojil veliko zmago, ki jo čaka že nekaj časa.

Za Schauffelejem sta končala Harris English in Tyrrell Hatton (-12), Tommy Fleetwood in Adam Scott pa sta končala na 5. mestu z enim udarcem za njima (-11).

Med drugimi igralci, ki so se odrezali z dobro predstavo, so Michael Kim (7. mesto, -10), ki v zadnjem času igra enega najboljših golfov v svoji karieri, Max Homa (T8, -9) je po ohladitvi v zadnjem času, ki je sledila njegovi vroči formi na začetku sezone, očitno zopet našel formo, Rory McIlroy, ki je v zadnjih letih na tem igrišču že slavil, je opravil rez, vendar ni igral niti približno najbolje, saj je končal na T47.

Prihodnji teden se bo turnir PGA Tour preselil v Teksas na igrišče TPC Craig Ranch, kjer bo potekal turnir AT&T Byron Nelson.