SI WOO KIM JE OSVOJIL HAVAJE!

Si Woo Kim (-18) je osvojil turnir Sony Open na Havajih za leto 2023, po tem, ko je z enim udarcem premagal Haydena Buckleyja.

Si Woo je ob fantastičnem koncu tedna presenetil z rezulati par 64 in se kar nekoliko presenetljivo povzpel na vrh lestvice najboljših. 27-letni Južnokorejec je sicer zmagal na svojem četrtem turnirju PGA Tour v karieri in oboževalce morda spet spomnil na svoj izjemni talent. To je bila njegova prva zmaga po tem, ko je pokoril turnir American Express leta 2021.

Kako mu je uspelo? V napeti bitki za zmago je Kim z “birdijem” odpravil 72. jamicp in tako prisilil Buckleyja, da stori enako. Slednjemu je nato malo zmanjkalo s še enim enakim poizkusom na par 5 18. jamici, vendar je nato uspešno realiziral udarec z malce več kot treh metrov in izsilil končnico. V slednji je žal pokazal premalo in končal na drugem mestu. Na svojo prvo zmago bo tako moral še malce počakati, a očitno je postal igralec, ki ga je treba spremljati v prihodnje.

Za Kim in Buckleyjem je končal Chris Kirk (-15), ki je imel za seboj odličen teden, vendar kljub temu v nedeljo ni mogel izvati zmagovalca. Andrew Putnam, David Lipsky in Ben Taylor so končali T4 pri -14.

Naslednji teden se PGA Tour vrača na celino za American Express v Palm Springsu. Hudson Swafford je sicer branilec lanskega naslova, a ne tega bo napadal ponovno, saj se je junija pridružil LIV Golfu. Asortiman nastopajočih sicer vključuje vrhunske igralce, kot so Jon Rahm, Xander Schauffele, Scottie Scheffler, Patrick Cantlay in Tony Finau.