KLASIČNI ITALIJANSKI STIL

Glede na svoje pretekle dosežke urarska znamka Hublot in Lapo Elkann nadaljujeta z medsebojnim sodelovanjem: z novo zbirko treh kronografov. »Bolj ko čas mineva, bolj me navdihuje partnerstvo z znamko Hublot. Sinergije med nami so več kot očitne in nam dovoljujejo, da premikamo meje inovativnosti in ustvarjalnosti z vsako novo kolekcijo. Tako tudi te tri nove različice niso nikakršna izjema. Takoj ko jih primete v roko, občutite eleganco in tehnično dovršenost, ki jo izžarevajo, hkrati pa začutite dotik nečesa, kar težko pojasnimo. Imajo res nenavaden in močan čar,« nam je zaupal simpatični Italijan Lapo Elkann, najbolje oblečeni moški po mnenju revije Vanity Fair in njene ‘dvorane Najbolje oblečenih’. Elkannov občutek za slog in eleganco se razvija skupaj z njegovo brezmejno kreativnostjo. Te njegove lastnosti so bile prvič opažene, ko je bil vodja promocij za FCA, in seveda skozi njegovi lastni podjetji, tako Italia Independent kot Garage Italia.

Prav Italia Independent, znamka oblačil in luksuznih dodatkov, ga je povezala s Hublotom, s katerim sta ustvarila prečudovito partnerstvo. »Sodelovanje med urarsko znamko Hublot in Lapom Elkannom oz. njegovo znamko Italia Independent je čudovit primer našega koncepta “The Art of Fusion”. Združuje dve ustvarjalni smeri, ki si želita pustiti za seboj pretečeno pot in nadaljevati po novi poti, prizadevajoč si uporabiti nove materiale. Sodelujemo že vse od leta 2014 in nihče od nas si ne bi mogel zamisliti boljšega partnerstva,« je dejal Ricardo Guadalupe, glavni direktor znamke Hublot.

Štiri kolekcije, ena tudi za ženske, so nastale ob tem sodelovanju, ki združuje inovativni pristop Lapa Elkanna ter urarske in tehnološke ekspertize znamke Hublot. Elegantne ure Hublot Classic Fusion Italia Independent za leto 2018 spremlja športni pridih, in sicer zaradi dodanega kronografskega mehanizma v treh različnih omejenih izdajah. Materiali za vse te tri edicije pa so bili izbrani na osnovi številnih raziskav, ki jih je opravilo urarsko podjetje Hublot. Za eleganco ur so poskrbele izvrstne tkanine, ki jih je izbral Lapo Elkann iz arhiva legendarne italijanske krojačnice Rubinacci; gre za dragocene zvite tkanine, ki so jih navdihnila šestdeseta in sedemdeseta leta preteklega stoletja. Prvi model je v modri barvi, v ‘houndstooth’ vzorcu, ki se razlije tako čez pasek kot številčnico ure. Barva je dodatno poudarjena s poliranim ohišjem iz titana. Izdelanih je 100 primerkov. Drugi urni model je prav tako v modri barvi, a z vzdolžnimi belimi, vzporednimi črtami. Črno ohišje je izdelano iz polirane keramike in prav tako na voljo v le 100 primerkih. Še ekskluzivnejša je tretja ura iz kolekcije, ki pa je narejena le v 50 primerkih. To je Hublotov kronograf King Gold, izdelan iz plemenitega materiala, ki najbolje ilustrira “The Art of Fusion”, znamki Hublot zelo drag koncept. Pasek in številčnica predstavljata rjave tone karirastega vzorca valižanskega princa.

Vse tri ure so opremljene s safirnim kristalom na zadnjem delu ohišja velikosti 45 mm, kar omogoča neoviran pogled na njihov mehanizem, kaliber HUB1143, in s samodejnim navijanjem kronografa z 42-urno zalogo moči. Vsaka od ur iz kolekcije Hublot Classic Fusion Chronograph Italia Independent bo dostavljena stranki v predstavitvenem boksu, ki vsebuje še posebej narejena unikatna očala Italia Independent, ki pristajajo uri. Klasični italijanski stil!