PREDSTAVLJAMO: CHOPARD L.U.C XP IN DUH KITAJSKE MITOLOGIJE

V času okrog kitajskega novega leta nas Chopard vsakič znova razveseli z izvirnim modelom, posvečenem omenjenemu prazniku. To leto ta združuje métiers d’art in astralno temo, po kitajskem koledarju pa letos kraljuje vol.

Pri Chopardu so se tako odločili za uporabo tradicionalnega časovnega sistema Srednjega kraljestva. Zaradi tega so proizvajalci ustvarili veliko odprtino ob 12. uri časomera L.U.C XP Urushi Spirit of Shi Chen, kamor so po novem umeščene živali zodiaka – vsaka se prikaže za obdobje 120 minut. Dan se začne ob 23. uri z uro podgane, konj je na vrsti opoldne, časomer pa svojo rotacijo zaključi s prašičem.

Ta »animacija« je oplemenitena z umetniškimi dodatki urushi in tehniko maki-e, ki je bila uporabljena na številčnici, ki jo je v delavnicah japonskega podjetja Yamada Heiando ročno izdelal mojster lakiranja Minori Koizumi. Zlati prah, posut med lakiranimi plastmi, daje kompoziciji bleščečo osebnost, medtem ko izstopa tudi zaradi čudovitega centralno umeščenega simbola boga blaginje Lu Xinga. V ohišju iz etično pridobljenega rožnatega zlata s premerom 40 mm svoje mesto sicer najde avtomatski kaliber L.U.C 96-29-L, posebej ustvarjen za to priložnost. Zaradi »twin-stacked« sodov zagotavlja 65-urno avtonomijo. Za konec lahko preko zadnjega dela ohišja iz safirnega kristala opazujemo s Côtes de Genève okrašene mostove in mikrorotor.

VEČ INFORMACIJ O ZNAMKI, MODELU IN PONUDBI: KLIK.