ODKRIVANJE ISLANDIJE

Po potovanju, na katerem smo občudovalci znamke lahko spoznali veliko lepoto Italije, se kulturno potovanje zdaj nadaljuje mednarodno v duhu raziskovalca. “Prva postaja je Islandija, dežela ledu in ognja, neizmernega neba in ekstremnih pokrajin.” “Luksor je postal temelj našega potovanja,” o ustvarjanju kreacij pove kreativni direktor Filippo Ricci, “praznovanje prvih petdeset let znamke Stefano Ricci je bilo očetovo hrepenenje, ki se je uresničilo. To novo poglavje zaznamuje prelomnico in prehod k novim čudesom sveta.” Poleg Stefana, Niccolòja in Filippa Riccija sta v novi kampanji florentinske znamke sodelovala tudi Terry D. Garcia (izvršni direktor Exploration Ventures LLC) in Chris Rainier (fotograf National Geographic), ki sta spremljala novo kampanjo.

“Popotnik Stefano Ricci ni le romantičen, temveč tudi pogumen in neustrašen. Vse je ekstremno in čarobno, kot legenda o trolih, ki se je spremenila v bazaltne morske skale Reynisdrangarja, brezčasen čar srajčne jakne iz krokodila in kašmirja ali najlonskega plašča z usnjenimi detajli in podlogo iz čistega kašmirja, ki ga osvetljujejo rutenijevi gumbi. Obojestranska igra je obogatena s prefinjenimi rešitvami, natisnjenimi in izvezenimi logotipi ter srajco iz kašmirja v barvi krokodiljega nubuka Everest’s podlogo iz svilenega satena. Čas je, da si drznemo, da eksperimentiramo in pri tem ohranimo absolutno kakovost. Gre za nežno kolekcijo, kljub moči podob, ki jih je posnel Chris Rainier med slapovi Skógafoss in črnim peskom Reynisfjara, modrimi vodami ledeniške lagune in leskom ledenih gora. Elementi surove narave so zglajeni z morskimi valovi, kar daje moč barvam kolekcije jesen/zima 2023-24, ki so združene kot v odsevih bluzona iz krokodila, v pleteni jakni iz vikunje, v džersiju, v terenskih jaknah za zimo in v drznih, a hkrati zelo lahkih oblačilih z ovčjo obrobo.

Krojenje je v zenitu, v skladu s pravilom strastnega in vzvišenega dela iz ateljeja Stefano Ricci, z dekonstruiranimi suknjiči, vključno z mehkimi rameni, ki jih ima florentinska znamka najraje. Razkošni plašči iz dvojnega kašmirja, elegantne kavbojke, pletene polo majice pod modrimi oblekami s tkanimi vzorci. Nov rjav plašč z ovratnikom iz ribjega krzna je presenečenje za najbolj sodobno moško garderobo. Tako kot žametni večerni suknjič iz šenilje ali dvoredni suknjič Fiesole iz tkanine Antico Setificio Fiorentino s šalovimi zavihki, ki je obogaten s podlogo iz ročno oblikovanih in ročno potiskanih osmerokotnikov na svili.