BREZČASNO POPOTOVANJE

“Čar brezčasne elegance je pohvala tempu, ki kaže na vzporedno kvaliteto življenja. Kvaliteta pred kvantiteto. Osebni užitek je biti na potovanju, kjer je ekskluzivnost nesporna vrednota za človeka, ki rad izbira, ki išče edinstveni izbor v vsakem detajlu.” Tako je Filippo Ricci, kreativni direktor podjetja Stefano Ricci S.p.A., predstavil uvod v kolekcijo vrhunskih moških oblačil v sezoni jesen-zima 2019/2020. Dinamični moški se poda na pot osvajanja znanja in znova odkriva lepoto Italije in muzeja Pietrarsa, kjer so pripravili spomin na prvo železniško pot v zgodovini države, pa tudi na neizmerno harmonijo hribov med Sieno in ljubljeno toskansko regijo Val d’Orcia, na krovu parne lokomotive, ki vzbuja brezkompromisen čar in stil. Gre za povsem novo poglavje na poti italijanskega stila, ki ga tokrat vzbuja v nas s svojo kolekcijo priljubljeni kreator pravih moških oblačil znamke Stefano Ricci. Sanje in raziskovanje, obsedenost z detajli in brez primerjave čudovite tkanine. To je duša nove kolekcije, ki jo je navdihnil prav koncept popotvanj, popotovanj duše in potovanj skozi življenje. In prav tu, na vagonih nacionalnega železniškega muzeja Pietrarsa, je oživela ideja o sodobni eleganci firenške modne hiše, ki poleg izbranih tkanin izpostavlja v svojem emblemu tudi orla, simbol dolgo iskane moči in prave moškosti. Dizelski vagoni in potovalni vagoni iz cenjenega lesa, polirane medenine pripovedujejo o duhu iskanja moškega znamke Stefano Ricci, ki stremi h klasični popolnosti, ki se uravnoteži med elegantnostjo in tehnično dovršenostjo oblačil.

“Življenje je takšno, kakršnega si naredimo sami. Potovanje sestavlja popotnik. Kar vidimo, ni to, kar le vidimo, ampak to, kar smo mi sami.” (Fernando Pessoa)

Pri izvedbi teh ekskluzivnih tkanin gre za široko spretnost, jakna iz dragocene volne, svile in mešanice vicune, s krokodiljimi detajli in notranjo oblogo iz minkovega krzna, s kraljevo modrimi ikoničnimi črkami SR, suknjič z dvema gumboma in stranskimi žepki. Obleke so usklajene z mladostniško sapico in včasih z dotikom zimske garderobe, pomešano s svilo na površini oblačil. Podrobnosti so mojstrsko združene z očarljivim ambientom in žlahtnimi barvami. Potovalne jakne iz kašmirja imajo travertinsko barvo kot tudi amaranten barvni semiš, ki je obrobljen z izvezenimi reliefnimi detajli. Medtem ko ima svilena jakna s kapuco robustno obrobo s praktično impregnacijo proti kapljanju. Ekskluzivni modeli znamke Stefano Ricci so tako večni. To je garderoba vseh tistih velikih popotnikov, ki se ne odrečejo osebnemu udobju, zdravi nečimernosti in sodobnemu užitkarstvu, ki je označeno v reliefnem logotipu, ki deluje kot dvojni pečat, kakovosti in odličnosti. To je luksuz prežet z izpopolnjevanjem, s toliko vsebine v sartorialnih oblekah s tanzanitnimi toni in večernimi oblačili v cenjeni, vendar skrivnostni črni tkanini. Na voljo so vam tako obleke z dvorednim zapenjanjem kot smokingi, vse z odlično izdelanimi silhuetami, ki so pripravljene na večerno nočna praznovanja, ki so lahko tudi subtilno skrivnostna.