NEDOVOLJENA ZELENA

Prihaja novo vznemirjenje. Klic na zabavo pod bleščečimi neonskimi lučmi, ki traja do jutra. Drzno. Eksperimentalno. In tako zelo poželjivo, da bi moralo biti prepovedano … S parfumsko vodo Black Opium 2014 je YSL Beauty predelal pomen olfaktorne zasvojenosti, ko je v žensko dišavo YSL prvič vbrizgal cvetlični akord kave. Za YSL ženske, ki si drznejo biti drugačne, je bila to ljubezen ob prvem nanosu. Takojšnja nepogrešljiva dišava. Danes pa YSL Beauty radikalno spreminja svojo dišečo ikono. S parfumsko vodo Black Opium Illicit Green je dišava s svojim škandaloznim odtenkom neonsko zelene energična bolj kot kadar koli prej.

Cvetlični kavni akord Black Opium, ki izraža živahno ustvarjalnost sodobnega mešanja, je prepojen s svežo, drzno mešanico akordov peneče zelene mandarine, hrustljavega figovega lista in kremaste sredice fige. Neonsko zelena osvetli glamurozne črne bleščice stekleničke kot halucinogena električna avra. Sije na lepoto Zoë Kravitz, ki je obraz dišave Black Opium že od leta 2018. V novi kampanji Illicit Green nas vleče v praznični svet vznemirljivega koktajla … Čutna supermoč dišave. Drznite si. Senzorično potovanje koktajla. Pretresite. Senzacionalna drznost YSL. Začutite. Odmerek adrenalina, ki zasvoji. Čutno vznemirjenje, ki pospeši vaš srčni utrip. S parfumsko vodo Black Opium illicit Green drzna ikona znamke YSL Beauty vstopa na nočno sceno z norim in eksperimentalnim dišavnim koktajlom. Zelen rastlinski akord, ki značilnemu akordu črne kave, čutnega belega cvetja in hipnotične vanilje dišave Black Opium, doda poživljajočo svežino. Nova dišava je rezultat edinstvenega sodelovanja dveh navdihujočih in talentiranih žensk. Parfumske mojstrice Nathalie Lorson (IFF), ene izmed štirih parfumerjev, ki so ustvarili izvorno parfumsko vodo, genialne skladateljice dišav, za katero je »parfum užitek«. Nova ustvarjalna sila pa je miksologinja Margot Lecarpentier, lastnica COMBAT Belleville, dobitnica nagrade 2019 Cocktails Spirits Paris za najvplivnejšo točajko in najvplivnejši bar. Za parfumsko vodo Black Opium Illicit Green je Nathalie Lorson dišavi Black Opium dala preobrat Illicit Green, ki navduši vse čute, od živahne neonske zelene barve do čutnih tekstur vonjalnih not. Margot Lecarpentier je uporabila isti navdih in ustvarila koktajl Illicit Green, ki odraža vznemirjenje noči Black Opium. Skrivnostna formula nove dišave, ki jo je navdahnil koktajl? Začnemo z dodajanjem sestavin v mešalnik in mešanjem značilnega akorda Black Opium. Poživljajoč odmerek akorda sveže črne kave, ki ga je navdahnila sveža kava iz espresso avtomata. Val čistega adrenalina, ujetega neposredno iz skodelice in preoblikovanega v dišavno noto za YSL BEAUTY.

Razkošen ščepec čutnega jasmina superinfusion iz Indije. Sodoben pogled na cvet, ustvarjen za YSL Beauty, da pokaže njegove najbolj sveže in najbolj cvetne plati, ta izjemno ženstvena roža okrepi sijaj dišave. Slasten absolut pomarančnega cveta pa doda kanček privlačnosti. Dekadenten odmerek vrhunskega izvlečka hipnotične burbonske vanilje z Madagaskarja, dragocen izvleček, ki razkrije globoke, skrivnostne in tople vibracije stroka z okusnimi balzamičnimi toni. Dobro pretresite in ikonični mešanici dajte pridih sveže energije z novim rastlinskim akordom Illicit Green. Živahen preobrat super esence zelene mandarine iz Italije. Bolj zelena od pomaranče, slajša od limone, trajnostno pridobljeni citrusi, ustvarjeni za YSL Beauty, so krona koktajla s svojimi penečimi, pikantnimi in sočnimi platmi. Hrustljav zelen pridih akorda figovega lista. Tako hrustljav, da lahko praktično slišite list, ki ga zmečkate v rokah. Akord doda svojo lesno, rahlo grenko bohotnost, kot kanček angosture. Razkošne rezine akorda sočne fige. Najbolj čutni plodovi dajejo okusno in mesnato sredico. Zelena mlečna sladkost, ki jo je poustvarila parfumska mojstrica, se zlije z akordom kremastega belega cvetja in balzamično vaniljo. Zdaj pa si drznite. Pretresite. Začutite. Ker sta za YSL izjemna drznost in razkošje dva obraza istega rock odnosa, parfumska voda Black Opium Illicit Green očara z dvema čudovitima naravnima sestavinama, izdelanima za znamko. Jasmine grandiflorum superinfusion iz Indije. Jasmin je majhen cvet z izjemno osebnostjo in je pravo utelešenje ženskosti. Izvleček, ustvarjen za YSL Beauty, diši naravno kot svež cvet. Ženske ga ročno nabirajo ob zori, iz pridelka pa je pridobljen dišeč vosek: zmes. Ta zmes se macerira v alkoholu tako dolgo, kot določi parfumer. Postopek ohranja najbolj nestabilne note sestavine ter daje svež, bolj navpičen in harmoničen cvetlični profil. Vrhunski izvleček burbonske vanilje, trajnostno pridobljene z Madagaskarja.

Dragoceni strok burbonske vanilje, elegantno črn in sijajen kot par patentiranih salonarjev, oddaja čutne teksture, ki jih v celoti ujame vrhunska infuzija, ustvarjena za YSL Beauty. Sestavina se pridobiva z ekstrakcijo strokov z uporabo superkritičnih tekočin, pri čemer dobimo ekstrakt, ki je izjemno zvest vonju surovine. Steklenička v novi škandalozni barvi. Zeleni. Ampak ne kateri koli zeleni. Glasna, električna, sveža, odtenek, ki osvetli okroglo okno stekleničke Black Opium, črpa svoj navdih iz enega najbolj značilnih kosov Yves Saint Laurent. Kratek zelen lisičji plašč, ki se nosi samo s speto frizuro in sandali s trakci, je postal simbol modne epohalne, škandalozne kolekcije »Libération« v stilu štiridesetih let. Stilski manifest, ki je leta 1971 pretresel modni svet. V kričeči modni izjavi prav dišava parfumske vode Black Opium Illicit Green prevzema živahno barvo ter odraža bohotnost akorda zelene mandarine in fige. Kot koktajl, obsijan z neonskimi lučmi, utripa v noč glamurozno rokovske črne stekleničke z bleščicami. Sledite klicu. Doživite vznemirjenje. Zabavajte se.