PRAZNIČNI RAZPORED DOMAČEGA KINA

Vsi imamo radi golf, večina od nas pa se – najverjetneje – rada sprosti tudi ob gledanju televizije s svojimi najbližjimi. Kaj pa če vam povemo, da lahko združimo eno z drugim in si na leno nedeljsko popoldne ogledamo nekaj zanimivih… golfskih filmov? Ste za? Če je odgovor da, potem smo za vas pripravili izbor petih zanimivih filmov, povezanih s čudovito igro v naravi.

Dead Solid Perfect

Randy Quaid igra Kennyja Leeja, nadarjenega, a premalo uspešnega profesionalnega igralca golfa, ki se poskuša prebiti na turneji, medtem ko se nauči, da najpomembnejše stvari v življenju presegajo igro.

The Legend of Bagger Vance

Kot starec, ki doživi šesti srčni napad med igranjem golfa, Hardy Greaves (Jack Lemmon) razmišlja, kako ga je njegova pokojna žena spraševala, zakaj še naprej igra »igro, ki se zdi, da ga bo ubila«. Ko razlaga svojo ljubezen do igre, začne zgodbo o svojem idolu iz otroštva: Rannulphu Junuhu (Matt Damon).

The Greatest Game Ever Played

Film je postavljen predvsem v leto 1913 in govori o Francisu Ouimetu (Shia LaBeouf), prvemu amaterju, ki je zmagal na OP ZDA. Amaterski golf je bil v tistem obdobju šport samo za bogate, Ouimet pa je prihajal iz irske in francosko-kanadske priseljenske družine, ki je bila del delavskega razreda.

Tin Cup

Roy “Tin Cup” McAvoy (Kevin Costner) je nekdanji čudežni deček golfa, ki živi na splošno brezciljno življenje. V zahodnem Teksasu je lastnik razpadajočega udarjališča, kjer pije in se druži s svojim prijateljem Romeom Posarjem (Cheech Marin) in njihovimi prijatelji. Nekega dne je na obisk na igrišče prišča dr. Molly Griswold (Rene Russo), klinična psihologinja, ki je iskala lekcijo golfa. Hodila je z Davidom Simmsom (Don Johnson), vrhunskim profesionalnim igralcem golfa, ki je z Royem igral na fakulteti. Molly kmalu pritegne Roya…

Happy Gilmore

Happy Gilmore je razdražljiv, neuspešen igralec hokeja na ledu, ki mu manjkajo mnoge veščine – razen borbenosti in močnega udarca, ki se ga je naučil od svojega pokojnega očeta. Po še enem neuspešnem poskusu Happy izve, da njegova babica dolguje IRS 270.000 $; ima 90 dni časa, da odplača dolg, sicer bo njena hiša pred izvršbo. Happy svojo babico začasno pošlje živeti v dom za upokojence, kjer so stanovalci zlorabljeni, dokler ne bo mogel odplačati njene hiše. Dva selilca, ki vračata pohištvo Happyjeve babice, ga izzoveta na tekmovanje v začetnih udarcih z uporabo starih dedkovih palic za golf….