NOVI BMW SERIJE 4 S POUDARKOM NA DINAMIČNI VOŽNJI

Prispel je. Novi BMW serije 4 Coupé je bolj prepoznaven in športen kot kdajkoli prej. Celoten koncept vozila, ki stoji za avtomobilom, od njegovih razmerij in oblikovalskih lastnosti do uravnavanja podvozja, značilnega za model, kaže strogo zavezanost premijskemu užitku v vožnji. Fokus na dinamičnem užitku postavlja jasno linijo med novim BMW serije 4 Coupé in najnovejšim BMW serije 3 limuzine ter mu daje bistveno ostrejši značaj od predhodnika.

Novi BMW serije 4 Coupé je bil razvit z namenom, da na novo opredeli bistvo užitka v vožnji v premium segmentu srednjih dimenzij. Oblika nove serije BMW 4 Coupé odraža poudarek na dinamični zmogljivosti v konceptu avtomobila. Ob lansiranju oktobra 2020 bo BMW M440i xDrive Coupé, ki ga poganja šestvaljni bencinski motor z močjo 275 kW / 374 KM, povsem na vrhu lestvice. Sprva se mu bo pridružil par štirivaljnih bencinskih motorjev skupaj s štirivaljno dizelsko izvedbo, načrt pa je, da bodo marca 2021 v serijo dodali še dva šestvaljna dizelska motorja, zmogljivejši od teh dveh pa bo vgrajen še v novem modelu BMW M. Novi BMW serije 4 Coupé bo izdelan v BMW tovarni Dingolfing.

Videz novega BMW serije 4 Coupé v ospredje postavlja tako klasično obliko BMW športnih dvovratnih modelov, kot tudi nov, ponovno definiran oblikovni jezik znamke. Majhno število elegantnih linij in uporaba jasnih, prostranih površin se združita v karoserijsko zasnovo, ki iz vsakega zornega kota izžareva izreden užitek v vožnji. Dinamično raztegnjene proporcije novega BMW serije 4 Coupé so rezultat večjih zunanjih dimenzij, saj se je dolžina za razliko od predhodnika povečala za 128 milimetrov na 4.768 mm, širina za 27 mm na 1.852 mm, medosna razdalja pa za 41 mm na 2.851 milimetrov. Višina vozila je višja za 6 mm na 1.383 milimetrov, zaradi česar je avtomobil za 57 milimetrov nižji od nove limuzine BMW serije 3.