NAVIDEZNA IZKUŠNJA V RESNIČNEM SVETU?

Pri PGA TOUR so naznanili, da ustvarjajo prvo izkušnjo razširjene resničnosti (AR) na mobilnih napravah za navijače, ki se bodo od 19. avgusta do 5. septembra 2021 udeležili treh dogodkov končnice FedExCup.

S pomočjo Quintarjeve (www.quintar.ai) platforme Q.reality za šport in zabavo v realnem času, je aplikacija PGA TOUR AR za iPhone narejena izključno navijačem, ki se bodo udeležili katerega koli kroga na NORTHERN TRUST, BMW Championship in TOUR Championship. Aplikacija je zasnovana tako, da preko razširjene resničnosti krepi izkušnjo v živo z uporabo podatkov, ki jih posreduje ShotLink, ki ga poganja CDW.

Aplikacija PGA TOUR AR je brezplačno na voljo izključno v App Store. Uporabnikom bo naročeno, da obrnejo svoje telefone v ležeč položaj, kar bo napravo preklopilo v način AR in jo povezalo z igriščem. Ne glede na to, ali sedijo na tribunah ali stojijo ob zelenici, navijači preprosto usmerijo svoj iPhone na tee box ali zelenico in že so na tekočem z dogajanjem.

“To je neverjetno razburljiva priložnost za navijače, ki želijo doživetje na kraju samem dvigniti na povsem novo raven,” je povedal Scott Gutterman, višji podpredsednik PGA TOUR za digitalne operacije. “Naš cilj je bil zagotoviti izkušnjo AR za navijače in ne bi mogli biti srečnejši. Drugi cilj je narediti golf bolj poglobljen in verjamemo, da je to le še en korak v pravo smer. “

AR doživetje v živo bo na voljo na treh jamicah par-3: no. 14 na Liberty National Golf Club za turnir THE NORTHERN TRUST, no. 17 na Caves Valley Golf Course za turnir BMW Championship in pa no. 15 na East Lake Golf Club za zaključek sezone in TOUR Championship.