KJE PA VI IŠČETE SREČO?

Kaj pravzaprav pomeni biti svoboden in neodvisen? Slediti svojemu namenu in razvijati svoj potencial pomeni svobodo, igrati se z nenavadnimi perspektivami in razmišljati tudi o novih razsežnostih. Ljudje, ki so radovedni glede sveta in dajejo svojemu življenju smiselno obliko, se pogosto zatečejo k sodobni umetnosti ter slikarstvu in inovativni arhitekturi. Znana Akademija za likovno umetnost v Dresdnu je s svojo presenetljivo kupolo hkrati vir ustvarjalnega zagona in prepoznavna znamenitost Dresdna. Novi model PanoInverse iz platine, omejen na 25 kosov, je navdihnila edinstvena arhitektura Akademije.

Pravi umetniki so vedno gojili ambicije, da odprejo človeški duh novim stališčem, prinesejo lepoto neposredno do naših oči in se dotaknejo duše. Akademija za likovno umetnost v Dresdnu se je posvetila gojenju teh vrednot, njena značilna kupola, popularno znana kot “stiskalnica limone”, pa prevladuje na obzorju saške prestolnice.

PanoInverse pa je že več kot 10 let sestavni del zbirke Pano. Novi PanoInverse, omejena izdaja iz platine, je zelo posebna interpretacija prvotne ideje, ki naj bi predstavila notranjo lepoto gibanja na strani številčnice ure. V ta namen so bile v obratnem vrstnem redu nameščene številne komponente, ki so običajno vidne le skozi ohišje safirnega kristala, na novo pa je bilo razvitih več komponent in montažnih skupin. Tričetrtinska plošča, ki je zdaj vidna na strani številčnice, ponuja fin giljoški vzorec, ki v steklu in jeklu upodablja značilen reliefni vzorec kupole Akademije za likovno umetnost, kar daje uri futurističen videz. Guilloche je polmehanska tehnika graviranja, ki jo uporablja Glashütte Original, pri kateri se s tradicionalnimi orodji v številčnico ali ploščo vgravirajo fine geometrijske črte. Odvisno od tega, kako svetloba pade na površino, nastali vzorec sveti na različne načine.

Fina uporaba labodjega vratu je bila v Glashütteu aktualna že od leta 1888. Za nastavitev ure je treba obrniti nastavitveni vijak na vzmeti labodjega vratu. Ta prek regulatorja vpliva na ravnotežno vzmet. S spreminjanjem položaja regulatorja se spremeni dejanska dolžina vzmeti in tako uravnava hitrost ure. Dvostranska prilagoditev labodjega vratu je inovacija, ki jo je uvedel Glashütte Original in razširja osnovno načelo. Tako je na desni strani mogoče regulirati hitrost (V/N), na levi pa simetrijo sidra – kar omogoča izjemno natančnost. Za delovanje sicer skrbi lasten proizvodni kaliber Calibre 66-09.

Ohišje in krona iz platine sta polirana in tvorita lahek kontrast s temno sivo številčnico. Sivi usnjeni pašček iz krokodilje kože harmonično zaokroži celotno kompozicijo te ure. Model PanoInverse je omejen na 25 kosov in bo od konca avgusta na voljo izključno v butikih Glashütte Original Boutiques.