FOUR SEASONS, DOŽIVETJE BREZ PRIMERE, NE GLEDE NA LOKACIJO

Hotel Four Seasons Prague se nahaja v osrčju soseske Staré Město, kulturnega in gospodarskega središča mesta, in na izredni posesti združuje staro in novo. Zasnova hotela Four Seasons Hotel Prague v češki prestolnici je združila tri izjemne stavbe, ki se med seboj razlikujejo po obdobju in slogu, z dodatkom nove strukture, celota pa ustvarja luksuzni hotel 21. stoletja edinstvenega sijaja.

Oblikovanje in restavriranje Four Seasons Hotel Prague je preizkusilo ustvarjalnost skupine arhitektov, inženirjev, notranjih oblikovalcev in gradbincev. Obnovo so načrtovali in izvedli s skrbnim ohranjanjem prvotnih notranjih in zunanjih fasad. Slogi starejših stavb so neorenesančni, neoklasicistični in baročni, projekt obnove in obnove pa je ustvaril tudi veliko delovnih mest za usposobljene obrtnike in lokalne delavce ter vzbudil veliko zanimanje v celotni skupnosti. Hotel se torej danes ponaša s popolno lego v starem mestnem jedru, medtem ko se stavba dviga ob obrežju reke Vltave, le nekaj korakov od Karlovega mostu, s pogledom na Praški grad. Kot rečeno štiri zgradbe predstavljajo različne zgodovinske dobe, začenši s stavbo Barok iz leta 1568, Neo Klasiko iz leta 1827, Renesanso iz leta 1883 in Moderno iz leta 2001. Bivanje v hotelu vam tako omogoča doživetje stoletij češke zgodovine, okrepljeno s toplimi, premišljenimi storitvami Four Seasons, ki obsegajo 157 sob za goste, vključno z 19 apartmaji, med največjimi v Pragi. Številni od njih vas bodo pri tem navdušili z edinstvenim pogledom na mesto, grad in reko. V toplejših mesecih so gostom na voljo tri zunanje gastronomske točke CottoCrudo, terasa Miru in terasa Piazzetta, vse s čudovitim razgledom na reko Vltavo in Praški grad. Ob tem lahko večer preživite na strehi v restavraciji MIRU, poimenovani po japonski besedi za »razgled« in uživate v japonski fuzijski kuhinji ob spremljavi sanjskih sončnih zahodov in iskrivih pogledov na mesto. Čez dan se prepustite vrhunski izkušnji dolce vita in srkajte aperitivo, medtem ko uživate v svežem ulovu ali izbranih kosih z žara na terasi Piazzetta. Za piko na i lahko strokovno usposobljena concierge ekipa Four Seasons po meri oblikuje vaše bivanje v Pragi, vodeno z vašimi osebnimi interesi. Odkrijte muzeje, posvečene umetnosti in znanosti, judovski zgodovini, piscu Franzu Kafki in skladatelju Antonínu Leopoldu Dvořáku. Raziščite očarljive ulice Malega mesta, obiščite cerkev Tyn na starem mestnem trgu, doživite enodnevni izlet na grad Karlstejn iz 14. stoletja ali se podajte na Ceski Krumlov, dediščino Unesca, okronano s spektakularnim gradom.

Budimpešta, ki ima za seboj tisoč let zgodovine, je eno izmed najstarejših evropskih mest. In od padca železne zavese v mestu znova cvetijo bogate operne, gledališke, umetniške in vinarske točke. Hotel Four Seasons je prav tako postal del ponovnega oživljanja mesta, ko je leta 1998 podjetje v svojo last pridobilo znamenito secesijsko palačo Gresham. Nad velikimi projekti je skrbel strasten, vizionarski oblikovalec Miklós Szentkirályi.

Palača Gresham je od svojega nastanka leta 1906 navdušila prebivalce in obiskovalce zaradi svoje veličastnosti, statusa ene najbolj dovršenih Art Nouveau/secesijskih struktur na svetu in zaradi zgodovinske mešanice visokih financ in boemije. Razvoj stavbe je fascinantna zgodba, ki sledi poti od življenjske zavarovalnice in prestižne rezidence do stanovanj iz obdobja komunizma, ki je zdaj s strani Four Seasons Hotels and Resorts dosegla vrhunec s preoblikovanjem v luksuzni hotel. Nekatere izjemne značilnosti hotela so tla iz mozaika iz dveh milijonov kosov, veličastno glavno stopnišče, vitražna tla in dvigalo iz kovanega železa, vsi našteti elementi pa so bili z ljubeznijo obnovljeni ali replicirani, kadar ohranitev ni bila mogoča. V procesu rekonstrukcije je bil hotel tudi popolnoma posodobljen, vključno z notranjim bazenom, zdraviliščem, fitnesom in vso najnovejšo zabavno opremo. Hotel tako danes ponuja kar 179 namestitev, vključno s 160 sobami in 19 apartmaji, med njimi pa se najde nekaj za vsak okus. Ne manjka niti sob in prostorov za druženje ter sestankovanje, tako javnih kot zasebnih. Budimpešta pa je znana tudi kot dom več termalnih voda kot kjer koli na svetu. Odkar je cesar Marcus Aurelius zgradil prva termalna kopališča in od kar so osmanski paše iz Budima dodali hamame, ki se uporabljajo še danes, so se Madžari in popotniki z vsega sveta zbirali v »Mednarodnem zdraviliškem mestu«, da bi izkoristili zdravilne koristi vode, bogate z minerali. Iz te bogate zdraviliške kulture izvira znana linija za nego kože Omorovicza, ki uporablja madžarsko vodo kot osnovo za svoje serume in losjone proti staranju. Da bi odkrili zdravstvene koristi termalnih voda v Budimpešti, lahko obiskovalci in turisti obiščejo zunanji kopališči Gellert in Széchenyi ali pa se v Termah hotela Four Seasons Gresham Palace Budapest popolnoma prepustijo tretmajem z Omoroviczo. Kronski dragulj pa predstavlja lounge MÚZSA, odprt oktobra 2020. MÚZSA, ki prinaša glamur in eleganco zlate dobe Budimpešte, uvaja nov koncept salona v preddverju, ki združuje bogato preteklost palače Gresham s potrebami današnje prefinjene stranke. Nova ponudba vključuje zasebno knjižnico, zasebno sejno sobo, degustacijsko sobo in obsežne barske površine.