BROOKE HENDERSON JE SPET GLAVNA ZMAGOVALKA!

Šestletnega čakanja Brooke Henderson na drugi naslov na glavnih tekmovanjih je konec. Kanadčanka je divji zadnji krog na prvenstvu v Evianu končala tako, da je na 18. jamicic dosegla v “birdie” in zmagala z enim udarcem prednosti.

Hendersonovo so kolegice igralke na 18. zelenici povsem prekrile s šampanjcem po par krogu 71, s katerim je tekmovanje končala na 17-pod 267 in pred Sophio Schubert, novinko LPGA, ki je bila ena izmed mnogih, ki so želele kljubovati Hendersonovi na v golf klubu Evian Resort.

Pet igralk je bilo zato izenačenih na tretjem mestu z dodatnim udarcem zaostanka: Mao Saigo (64), Lydia Ko (66), Charley Hull (67), Hyo Joo Kim (67) in Carlota Ciganda (68).

Hendersonova, ki je leta 2016 pri 18 letih osvojila Women’s PGA Championship, je zadnji krog začela z dvema udarcema prednosti pred So Yeon Ryu, ki je bila izbrisana že po prvi jamici zaradi “birdija” Ryujeve in “bugija” iz Hendersonove. Tako se je začel nor zadnji krog četrtega majorja v letu, ki je vključeval Hendersonovo in Ryujovo s štirimi bližanji, vdor gledalke na zelenico in številne druge razburljive trenutke. Skupno smo videli 13 menjav vodilne, pri čemer je Hendersonova le za kratek čas izpadla iz kombinacije, ko je Schubertova (68) dosegla “birdija” na 12. jamici in se pomaknila na 15-pod. Hendersonova se je držala skupaj in uspela držati korak s Schubertovo z “birdijema” na jamicah 14 in 15. Dvojica je bila izenačena v vodstvu, potem ko je dosegla 18. jamico, Schubertova pa je igrala v skupini pred Hendersonovo.

Schubertino “birdie bližanje” se je ustavilo komaj za centimeter od jamice takoj po tem, ko je Hendersonova izvedla divji divji s “tee-ja”, le da se je žogica odbila od dreves in se vrnila nazaj na grobo. Brooke se je zbrala in z malce manj kot 100 metrov svoj tretji udarec poslala na 2,5 metra.

Le še “birdie” in… Spet je bila glavna zmagovalka. Naša Pia Babnik je končala izenačena na 54. mestu z rezultatom -1 283, s čimer. je v žep pospravila $18,937. Vas zanima za koliko je debelejša denarnica Brooke Henderson? $1,000,000.