BREZ PRAVIL!

Zaženite motorje za novi model Roger Dubuis Excalibur Spider Huracán! Dirkalni slog, odet v keramična kompozitna vlakna (CCF), je s predstavitvijo tega vrhunskega ledeno belega ohišja dosegel naslednjo stopnjo. Excalibur Spider Huracán, izdelan za ekskluzivno skupino lovcev na adrenalin, ki vedno pričakujejo nepričakovano, združuje »besno« mehaniko, super elegantno estetiko in vrhunsko horološko mojstrstvo na enem mestu. Čas je za prehod v višjo prestavo.

Srca še posebej hitro in močno zaigrajo ob pogledu na ohišje, ki ga plemeniti kompozit CCF, visokotehnološki material, navdihnjen z vplivi drugih revolucionarnih industrij. Urarska hiša Roger Dubuis je opazila vsestranskost uporabe CCF pri proizvodnji vesoljskih raket in od tam po mesecih raziskav in razvoja nadaljevala izdelavo lastnega materiala CCF. Neodvisna proizvodnja znamke, ki predstavlja tehnično moč Hiše in željo po oblikovanju novih materialov, je namreč ugotovila, da bi lahko s kombiniranjem smole z odpornimi keramičnimi vlakni ustvarili popolnoma nov in izjemno lahek material, dvajset odstotkov lažji od ogljika, ki hkrati ponuja izrazit učinek belega marmorja. Model, ki ga poganja avtomatski kaliber RD630, s premerom 45 mm v sebi skriva enako vznemirljivo mešanico zmogljivosti in lahkotnosti kot njegov avtomobilski soimenjak. Ob močnih vizualnih smernicah, na katerih temelji Lamborghini Huracán, je ura prežeta s podpisnimi pravili dirkaškega oblikovanja, kar lahko na primer opazimo na šesterokotni obliki gibanja, ki je navdih dobila na legendarni armaturni plošči Lamborghini Huracána z motivom satja. Ko časomer opazujemo od zadaj, lahko opazimo polskeletno gibanje, ki razkriva 360° nihajno utež, ki reproducira učinek vrtenja platišč Huracán, hkrati pa posnema njihovo obliko. Krono navdihujejo vijaki, skrivnostna funkcija datuma pa povečuje igrivo privlačnost časomera. Model, omejen na le 88 kosov, ni le običajen merilnik časa. To je ura za tiste, ki si upajo iskati adrenalin.

Novi Excalibur Spider Huracán je zadnja stvaritev, ki je nastala kot plod sodelovanja Roger Dubuis x Lamborghini Squadra Corse, partnerstva, ki ga opredeljujeta radikalna zmogljivost in ostra estetika. V luči DNK italijanskega superšportnika v kombinaciji s horološko odličnostjo Maisona, je časomer zgrajen kot motor vozila.