BLEŠČEČA ISKRA

Ko se spomnimo filmskega festivala v Cannesu je pogosto prva asociacija podjetje Chopard, ki že 25. let zapored deluje kot uradni partner dogodka. Nič drugače ni niti letos, ko eden največjih, če ne celo največji tovrstni dogodek praznuje tričetrt stoletja od prve izvedbe.

Chopardova ikonična in sila priljubljena sopredsednica in umetniška vodja Caroline Scheufele je ob tej priložnosti zasnovala mojstrsko zbirko Red Carpet, ki jo sestavlja 75 kreacij Haute Joaillerie. Kosi ustvarjajo epsko sago, ki jo navdihuje mistični duh kinematografije, od zgodnjih črno-belih čarov do vrtoglavih barvnih kombinacij. To ustvarjalno obilje avtorica črpa iz njenega lastnega repertoarja, med tem ko resnično veličastne manekenke ujamejo prelomni trenutek, ko se je sodobna kinematografija rodila in začela cveteti. Gre za tehnični podvig, ki je oživel s pomočjo združenih talentov in strokovnega znanja ekipe draguljarjev, kakršno je sposoben sestaviti samo Chopard.

Da bi povečali bleščečo iskrico te kolekcije Red Carpet, so Chopardovi ateljeji sestavili izbor visokokakovostnih dragih kamnov, ta pristop pa je poskrbel, da so luč sveta ugledali uhani z dvema 17,16 in 15,85-karatnima safirjema. Medtem ko je nabava enega samega safirja te velikosti in s tako naravno bogato barvo že sama po sebi redek pojav in svojevrsten podvih, je združevanje dveh primerkov enakih lastnosti preprosto čudežno. Da bi razkrili plemenitost tega safirnega dua, katerega svetleč odtenek je opisan kot barva modrega glavinca, jih je Chopard združil z dvema nizoma belih, rožnatih in modrih diamantov in tako ustvaril očarljivo vizualno poslastico.

Caroline Scheufele, ki je velika občudovalka mojstrovine Alfreda Hitchcocka z naslovom Ujeti tatova, je oblikovala tudi ogrlico, ki temelji na izjemnem 13,69-karatnem brezhibnem diamantu razreda D, ki vzbuja duh francoske riviere, katere razkošje in sproščen življenjski slog privlačita največje zvezde tega desetletja. Drugi dragulji v zbirki Red Carpet vključujejo bogato biserno ogrlico, ki jo loči hruškasta špinela, ki elegantno pada v vdolbino vratu, ter komplet akvamarin in diamantnih prstanov ter uhanov, oblikovanih kot premec gondole in beneški mostovi, pa tudi par uhanov v privlačnih barvah, ki jih poudarijo rumeni, roza in beli diamanti.